На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Случаят с бележките с указания в Горна Оряховица даден на прокуратурата

Поредица от жалби белязаха следобеда в общините Горна Оряховица, Стражица и Свищов, където балотаж решава битката за кметския стол. Най- сериозен е случаят в железничарския град, където Общинската избирателна комисия получи сигнал, че на членове на секционни комисии са раздадени бележки с указание след преброяването на бюлетините да подписват протоколите с особено мнение.

Направената проверка показала, че в четири секции в Горна Оряховица и село Първомайци са намерени такива печатни бележки, които са дадени заедно със закуските на представителите на партиите от коалицията, подкрепяща единия от кандидатите за кмет. В листовката е посочено, че като аргумент за особеното мнение, трябва да бъде вписан следният мотив: „Броят на отразените в протокола действителни и недействителни гласове не отговаря на установените такива при преброяването им. Има бюлетини, неотговарящи на установения образец“.

„Направената проверка показа, че жалбата е основателна и предадохме материалите по случая в Районната прокуратура. Става дума за много сериозно нарушение”, заявиха от ОИК в железничарския град.

Избирателната активност в община Горна Оряховица е 27,82% към 17 ч. До този момент в община Свищов са получени няколко жалби за наличието на агитационни материали в близост до секционните избирателни комисии. След проверка са дадени задължителни указания плакатите да бъдат отстранени, съобщиха от ОИК. Близо 45% е избирателната активност в община Свищов към 17 ч. Жителите на Стражица продължават да гласуват най- активно като до този час до урните са отишли 55,74% от имащите право на вот. От Общинската избирателна комисия там информираха, че са получили една жалба. Според сигнала, кмет на кметство правел агитация по домовете на хората. Направената проверка обаче не е установила нарушението и жалбата е оставена без уважение.

В шест населени места на Великотърновска община се провежда втори тур на местния вот. Най-масово гласуват в село Дичин, където към 17,00 часа до урните са отишли 75,76% от жителите с право на вот. В двата големи града на общината Килифарево и Дебелец активността е съответно 36,83% и 38,13%. В Самоводене са гласували 50,45 на сто, в Леденик – 57,68% и в Балван – 59,77%. В ОИК – Велико Търново е подадена само една жалба, която е счетена за неоснователна. Става дума за автомобил, който се е движел с агитационни материали в близост до секция за гласуване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.