Завръщане с 1000 конски сили Величественият офроудър Hummer възкръсва под марката GMC

Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Да поговорим сериозно за достъпността Нека видим в сравнителен план колко много път имаме да извървим като общество

Сиромахомилите са първите популисти

Случаят с бележките с указания в Горна Оряховица даден на прокуратурата

Поредица от жалби белязаха следобеда в общините Горна Оряховица, Стражица и Свищов, където балотаж решава битката за кметския стол. Най- сериозен е случаят в железничарския град, където Общинската избирателна комисия получи сигнал, че на членове на секционни комисии са раздадени бележки с указание след преброяването на бюлетините да подписват протоколите с особено мнение.

Направената проверка показала, че в четири секции в Горна Оряховица и село Първомайци са намерени такива печатни бележки, които са дадени заедно със закуските на представителите на партиите от коалицията, подкрепяща единия от кандидатите за кмет. В листовката е посочено, че като аргумент за особеното мнение, трябва да бъде вписан следният мотив: „Броят на отразените в протокола действителни и недействителни гласове не отговаря на установените такива при преброяването им. Има бюлетини, неотговарящи на установения образец“.

„Направената проверка показа, че жалбата е основателна и предадохме материалите по случая в Районната прокуратура. Става дума за много сериозно нарушение”, заявиха от ОИК в железничарския град.

Избирателната активност в община Горна Оряховица е 27,82% към 17 ч. До този момент в община Свищов са получени няколко жалби за наличието на агитационни материали в близост до секционните избирателни комисии. След проверка са дадени задължителни указания плакатите да бъдат отстранени, съобщиха от ОИК. Близо 45% е избирателната активност в община Свищов към 17 ч. Жителите на Стражица продължават да гласуват най- активно като до този час до урните са отишли 55,74% от имащите право на вот. От Общинската избирателна комисия там информираха, че са получили една жалба. Според сигнала, кмет на кметство правел агитация по домовете на хората. Направената проверка обаче не е установила нарушението и жалбата е оставена без уважение.

В шест населени места на Великотърновска община се провежда втори тур на местния вот. Най-масово гласуват в село Дичин, където към 17,00 часа до урните са отишли 75,76% от жителите с право на вот. В двата големи града на общината Килифарево и Дебелец активността е съответно 36,83% и 38,13%. В Самоводене са гласували 50,45 на сто, в Леденик – 57,68% и в Балван – 59,77%. В ОИК – Велико Търново е подадена само една жалба, която е счетена за неоснователна. Става дума за автомобил, който се е движел с агитационни материали в близост до секция за гласуване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.