Марадона и куп звезди идват заради Стоичков

Христо Стоичков, единственият българин в златния храм на световния футбол, обяви старта на кампания за невиждан у нас звезден мач. По случай своя 50-годишен юбилей Кавалера на "Златната топка" подготвя фамозно шоу на 20 май 2016-а. На този ден през 1992-ра Камата вдигна на „Уембли“ пред очите на английската кралица Купата на европейските шампиони.
Футболният бог Диего Армандо Марадона е първият в списъка на поканените и вече е потвърдил пред организаторите, че ще дебютира на българска земя. Шоуто "50 години номер 8" ще се разиграе на националния стадион „Васил Левски“, като голмайсторът на Мондиал '94 иска да сподели празника си с фенове и с най-големите футболни идоли не само от неговото поколение.
"50 години номер 8" няма да е приятелски мач, а сблъсък между два отбора след необичайна селекция, която за първи път ще се приложи в света. Играчи със силен ляв крак срещу силен десен крак.
Можете ли да си представите - Марадона, Стоичков, Георге Хаджи, от една страна, срещу Ромарио, Михаел Лаудруп и Роберто Баджо - от друга?
Да, по-добре ще е да го видите на живо. Неслучайно в мрежата на Eventim още вчера са закупени първите билети за уникалното събитие, които са на цени от 18,88 до 88,88 лв.
В тон с модерната реклама организаторите ще разкриват всяка седмица по едно име и детайл от шоуто. Засега е ясно, че около мача се предвиждат концерти, изложба, търг на обувки и екипи на футболисти, галавечер и специални срещи с Марадона и ко...
Събитието е планирано след края на клубните първенства на планетата и преди Евро 2016 през юни. На 8 февруари, навръх рождения си ден, единственият българин сред избраните от ФИФА 100 най-велики играчи на миналия век ще празнува само с около 200 приятели в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят