Заразените от коронавируса в Италия са 888 души, починалите са над 20

Макс Верстапен се пробва във виртуална кола

47 нови смъртни случая на заразени с новия коронавирус в Китай и 3 смъртни случая в Южна Корея

Диляна Попова сваля дрехите в „Останалото е пепел“

Втори случаи на заразен с коронавирус в САЩ

С какво ЕС обмисля да замени думата “психиатър”?

Двама души загинаха при инцидент на пътя Бургас-Созопол

Досега няма потвърден случай на коронавирус у нас

Камерите на АПИ в населените места не следят за е-винетки и тол

Влак помете кола на жп прелез (СНИМКИ) При страшния удар е загинала водачката на автомобила

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 29 февруари 2020

Дневният хороскоп на Алена за събота, 29.02.2020

На 29 февруари 2020 да почерпят

Проф. Тодор Кантарджиев: Ситуацията с коронавируса не е толкова страшна, но никой не слуша

Премиерът е разговарял с Кириакос Мицотакис за ситуацията с мигрантите

Синдикатът на МВР: Защо превръщат служителите в системата в „жертвен агнец“?

„Свидетели сме на безпрецедентна атака срещу държавността в България.
В момент, в който Европа е залята от бежанска вълна, изпълнителната власт в страната, в лицето на Министерски съвет и Министерство на финансите, оголва и обезличава всички звена, грижещи се за нейното опазване.

Прави го с безумно и задкулисно предложение за „реформи“ в сектор „Сигурност“. Решение, взето от страна на управляващите, които отвращават и прогонват професионалистите в системата. Хора, отдали живота си за България.“

Това се посочва в декларация на Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР). 

„Сега е моментът да покажем на политиците, че не те определят държавността, а народът! Това е смисълът на демокрацията, а ние като служители в МВР сме част от този народ! Атаките от страна на Министерски съвет във всевъзможни медии, доведоха до тоталното сриване на авторитета на институцията МВР. Превърнаха, тези които пазят обществения ред и държавността в „Обществен враг №1”. Направиха го целенасочено и тенденциозно. По този начин ще постигнат своите политически цели, но предават националните интереси.

Как и с какво политиците и управляващите „спомогнаха“ през всички тези години на преход на народа да посрещне постоянната икономическа криза, в която се намираме?! Намалиха заплатите си, отказаха от социалните си придобивки, намалиха субсидиите за партиите?

С какво работещите в системата на МВР съгрешиха, че само и единствено те трябва да понесат открито престъпното управление на държавата за целия преходен период !?!
Защо превръщат служителите в системата за сигурност и самата система в „жертвен агнец“, при положение, че единствено и само управляващите носят цялата отговорност за нереформирането на сектора? И това при положение, че няма закон в страната ни, който да е бил променян по-често от този на МВР – най-често абсолютно безцелно и безрезултатно.

Сега е моментът всички, работещи в тази система да вдигнат глава, да покажат, че в тази система работят истински достойни хора, а не червеи, готови да потънат под ботуша на политическата върхушка.

Ние трябва да покажем на хората, че това е заплаха за националната сигурност, това е откровена гавра с нас и нашите семейства!

Тук и сега трябва да покажем кои са истински достойните хора и патриоти !
Задават ли си въпроса политиците, какво би се случило, ако всички честни и достойни хора, работещи в системата на МВР, подадат заявление за напускане в рамките на един месец? Кой ще ги пази от „народната любов“ и от непрестанно напиращия миграционен поток?

Нека всички се обединим срещу това национално предателство и да покажем ясно, че няма да позволим държавата да бъде затрита!

Нека всички служители от структурите на МВР и сектор „Сигурност“, да заявим категорично, че опитите за гавра с нас приключиха!

Нека Консултативният съвет за национална сигурност при Президента, да прецени – кой в действителност носи националната заплаха за тази държава!

За последната година политиците ни отнеха много. Да не им позволяваме да ни отнемат всичко!

Нека да спрем унищожението на България!

Да продължим това, което започнахме заедно. Да се обединим и на 08.11.2015г. гр. София, площад „Народно събрание“ в 13.00ч. да покажем, че няма да позволим България да бъде унищожена

Исканията, които отправяме са:

-? Незабавно оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2016 в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“.

– Право на колективен трудов договор за държавните служители в Сектор „Сигурност“.

 – Право на синдикалните организации в Сектор „Сигурност“ да се присъединяват в национално представителни синдикални организации.

– Обвързване на заплатите в Сектор „Сигурност“ със социално измерим критерий – средната работна заплата за страната.

Да покажем, че заедно можем повече. Да дадем шанс на сигурността в България.

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 6 500 служители на МВР – както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация на служителите в МВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.