Наказаха учителката, лепила устите на деца в софийска детска градина

Наказаха учителката, слагала лепенки на устата на деца в софийска детска градина . Методите й били недопустими. Наказанието е "последно предупреждение" за уволнение, съобщи БТВ.

Г-жа Димитрова от софийското 80-то ОДЗ,  лепила с етикет устата на дете, за да покаже, че то трябва по друг начин, а не с думи, да опише дадено животно.

Директорката на детската градина тогава обясни, че учителката е избрала подхода в рамките на игра, а не като начин да накара детето да мълчи.

Сега директорката отказа коментар, но определи метода на г-жа Димитрова като недопустим, това е и причината учителката да бъде наказана. Потърсихме коментар от детски психолог.

Елена Гергелчева каза, че не е чувала за такъв педагогически метод – залепване на уста. На въпроса може ли децата да си измислят дадена история, тя каза:

„В моята практика се е случвало често, търсейки внимание децата са склонни да преекспонират дадена ситуация и да разкажат дадена история през своите очи, която понякога се разминава с истината, затова е важно да се работи и с учители, и с родители ежедневно”.

Заради продължаващата неяснота за игра или за наказание става въпрос, родителите на децата от градината са разделени на два лагера. Едните вече имат фейсбук група в защита на правото на децата да бъдат уважавани. Нарекли са я тиксофффф. Другият лагер - с писмо до bTV Новините засвидетелства безусловна подкрепа за учителката и целия персонал на детското заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини