Последна почит към двигателя V8 с обем 6,75 л Завинаги си отива най-дълго произвежданият „осмак“ с 530 конски сили и 1100 Нм

Задържаха аресивен мъж от Павликени след сбиване 33-годишен свищовлия е обвиняем за причиняване на лека телесна повреда и потрошено имущество

Почина последният маршал на СССР, участвал в пуч срещу Горбачов

Проф. Мутафчийски: Има възможности за обявяване на карантина от личния лекар При съмнение за коронавирус не се препоръчва директно да се ходи в болница, а да се звънне по телефон

Емил Димитров за акцията в Басейнова дирекция: Не заловиха този, който не е закрил сондажите

Гаражът в Лозенец струва колкото двустаен в Люлин

Проф. Маруся Любчева: Законът за висшето образование за 25 години е променян 50 пъти Неадекватността на политиките за развитие на системата, буди тревога

500-те най-богати хора в света загубиха 139 милиарда долара за ден

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

Възрастен мъж е пребит с бухалка в Ямбол

Защо акули не нападат адвокати?

Лекар: Болнични се издават на всички, които са под карантина заради коронавируса

Еврозона, валутен борд или лев – какво да изберем?

СЗО: Много е рано да се говори за пандемия

Отрицателен е тестът на пловдивчанката със съмнение за коронавирус

Ето защо всички банки ще преминат стрес теста на ЕС през 2016 г.

Петдесет и три банки от Европейския съюз (ЕС) ще бъдат подложени на стрес тест през 2016 г. Резултатите от него се очаква да се различават в едно отношение в сравнение с тези от предишните години – нито една от финансовите институции няма да се провали на него, твърди Bloomberg.

Причината за това се крие в потвърждението на Европейския банков орган, че стрес-теста няма да е съди за състоянието на банките според техния капитал. От структурата обясняват, че резултатите ще бъдат използвани от надзорните органи на съюза за изготвянето на годишния преглед на устойчивостта на европейските банки. Изводите ще бъдат направени на база на източниците на капитал, както и на капиталовите планове на кредиторите, пише Money.bg.

През 2014 г., за да преминат стрес теста, финансовите институции на Стария континент не трябваше да имат лоши (необслужвани) кредити в размер по-голям от 8% от общия размер на заемите. Тогава 24 банки се провалиха с общ капиталов дефицит от 24,6 млрд. евро.

„Целта на тестовете е да подпомогнат надзора в сферата и да се оцени устойчивостта на европейската банкова система при евентуална криза“, обясняват от Европейския банков орган.

Очаква се в теста през следващата година да бъдат включени общо 70% от кредиторите в рамките на ЕС плюс такива от Норвегия. Те ще трябва да отговарят на условието за минимум 30 млрд. евро капитал. Според този критерий в стрес тестовете ще бъдат включени само най-големите финансови институции в ЕС. Това от своя страна минимизира шанса някоя от тях да се провали.

Най-много представители ще има от Германия – общо 10. В това число влизат Deutsche Bank AG, Commerzbank AG и Volkswagen Financial Services AG.

Испания и Франция ще имат по 6 банки всяка, от които BNP Paribas SA, Societe Generale SA и Banco Santander SA. Инспектирани ще бъдат още четири италиански банки, както и UniCredit SpA.

Великобританската банкова система ще бъде представена от HSBC Holdings Plc and Barclays Plc. В списъка влизат още по четири холандски и шведски кредитора.

Пълните изисквания за успешното преминаване на стрес теста трябва да бъдат ясни до края на февруари 2016 г. Резултатите от него ще станат известни през третото тримесечие на годината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.