Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

България кандидатства с проекта София-Калотина по механизма Свързана Европа

България ще кандидатства с проект за изграждането на магистралата София – Калотина по механизма „Свързана Европа“. Това съобщи за Investor.bg председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров. Той заяви, че са налице пълната документация за проекта, както и необходимите анализи.

Днес Европейската комисия отвори втора покана за проекти по механизма с общо бюджет над 7,6 млрд. евро. Средствата са за инвестиции в основни транспортни проекти. От тези средства 6,5 млрд. евро са предназначени за държави, отговарящи на условията за допустимост по Кохезионния фонд – България, Гърция, Естония, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чехия.

Механизмът за свързване на Европа има за цел да се преодолее недостигът на инвестиции на Стария континент. Наред с работата по проекти за водни или железопътни пътища е поставена целта да се насърчат растежът и създаването на работни места.

За да има взаимодействие с други приоритети, например единния цифров пазар, в тазгодишната покана за предложения се обръща специално внимание на новаторския транспорт.

В рамките на общия пакет (1,1 млрд. евро за ЕС-28) търсените проекти ще включват интелигентни транспортни системи или системи за управление на движението, като например системите ERTMS (железопътен транспорт), SESAR (въздух) или RIS (водни пътища).

С пакета за сближаване (6,5 млрд. евро за 15 държави членки) към тези приоритети ще бъдат добавени и проекти за ключова инфраструктура в областта на устойчивите видове транспорт, като например железопътен и вътрешни водни пътища. Това е част от приоритета да бъде създаден енергиен съюз с ориентирана към бъдещето политика в областта на климата, се казва в съобщението на Еврокомисията.

Подкрепата ще бъде предоставена на конкурентни начала под формата на съфинансиране от ЕС след оценка и подбор.

Срокът за представяне на предложения е 16 февруари 2016 г.

Резултатът от поканите за предложения ще бъде публикуван до лятото на 2016 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.