Докладът за грабежа в КТБ - тайна

Докладът за КТБ на международната разследваща компания „Аликс партнърс“ няма да бъде представен публично,съобщи финансовият министър Владислав Горанов в парламента. Компанията трябваше да проследи финансовите потоци от фалиралия трезор и да предложи на синдиците на КТБ правни възможности, чрез които да бъдат върнати активи в имуществото на банката.

В договора на компанията със синдиците обаче са включени клаузи, според които докладът е поверителен. Документът не можело да бъде представен и в секретната секция на Народното събрание, защото не представлявал класифицирана информация. „От оповестяването на заключенията на окончателния доклад би могло да възникнат действия, които да застрашат интереса на кредиторите на КТБ“, коментира Горанов.

„Аликс партнърс“ представи на синдиците проект на доклада още в края на септември. Той обаче все още не е изцяло съгласуван между страните. Самият Горанов също не разполагал с окончателния вариант на документа.

Финансовият министър увери, че ще се търси вариант поне част от информацията да бъде представена пред обществото. Той изрази готовност да организира среща между депутати, синдиците и „Аликс Партнърс“, на която да се обсъдят възможностите част от информацията да бъде публична.

От отчетите на синдиците на КТБ е ясно, че разследващата компания проверява главно лошите кредити в КТБ, като се интересува не само от клиентите на банката, но и от свързаните с тях лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес