Мачовете и спортът по телевизията днес, 24 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 24.02.2020

Великобритания е на кръстопът за регулациите Лондон трябва да претегли плюсовете и минусите на различията

Река Темза преля и наводни имение на Джордж Клуни заради бурята „Денис“

Джип се преобърна след сблъсък в паднала скала на пътя Асеновград – Смолян

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Докладът за грабежа в КТБ – тайна

Докладът за КТБ на международната разследваща компания „Аликс партнърс“ няма да бъде представен публично,съобщи финансовият министър Владислав Горанов в парламента. Компанията трябваше да проследи финансовите потоци от фалиралия трезор и да предложи на синдиците на КТБ правни възможности, чрез които да бъдат върнати активи в имуществото на банката.

В договора на компанията със синдиците обаче са включени клаузи, според които докладът е поверителен. Документът не можело да бъде представен и в секретната секция на Народното събрание, защото не представлявал класифицирана информация. „От оповестяването на заключенията на окончателния доклад би могло да възникнат действия, които да застрашат интереса на кредиторите на КТБ“, коментира Горанов.

„Аликс партнърс“ представи на синдиците проект на доклада още в края на септември. Той обаче все още не е изцяло съгласуван между страните. Самият Горанов също не разполагал с окончателния вариант на документа.

Финансовият министър увери, че ще се търси вариант поне част от информацията да бъде представена пред обществото. Той изрази готовност да организира среща между депутати, синдиците и „Аликс Партнърс“, на която да се обсъдят възможностите част от информацията да бъде публична.

От отчетите на синдиците на КТБ е ясно, че разследващата компания проверява главно лошите кредити в КТБ, като се интересува не само от клиентите на банката, но и от свързаните с тях лица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.