Затрупаните край Крушунските водопади са съпрузи, продължават да ги търсят

Продължава търсенето на . Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Ловеч. Двамата туристи са съпрузи – българка, женена за англичанин.

До 4.30 часа тази сутрин са продължили дейностите по разчистването на скалната маса. От 6.30 тази сутрин работата е подновена. Освен ловешките екипи, се очаква в търсенето да се включат и два автомобила и техника от Монтана.

В издирвателните дейности и днес ще участват и екипи от Горна Оряховица и Плевен. Две от падналите скални образования вече са премахнати, но третото, което е най-голямо, все още не е. Търси се начин то също да бъде отстранено, като се очаква това да стане още днес. До снощи заедно с полицаите в търсенето са участвали 34 души, очаква се и днес тяхната бройка да подобна.

Както е известно, около 200 куб. м. земна маса затрупа трима души в района на Крушунските водопади вчера. Малко след 12.00 часа на телефон 112 е подаден сигнал, че в района Крушунските водопади при Летница се е свлякла земна маса и скали. По това време в района е имало две жени и един мъж - чужд гражданин. Пристигналите на място пожарни и спасителни екипи са успели да окажат първа помощ на жената, която е транспортирана до медицинско заведение. Продължава работата по издирването на затрупаните туристи и разчистването на терена.

В петък по обяд 42-годишна плевенчанка решила да заведе на разходка свои приятели, дошли от Англия. Мъжът е британец, а любимата му с двойно гражданство – българско и английско. По средата на прехода тримата минавали по тесен дървен мост. Изведнъж скална маса се откъснала и полетяла надолу. След секунда чужденецът и жена му изчезнали. Плевенчанката била по-встрани и по чудо не била затрупана. Въпреки че камъни я ударили силно по главата и гърба, тя успяла да подаде сигнал на 112

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини