Специализирани чуждестранни сайтове отбелязаха обновяването на онкоцентъра във Велико Търново

Специализирани чуждестранни сайтове отбелязаха реконструкцията и обновяването на Комплексния онкологичен център във Велико Търново. В публикациите е посочено, че пациентите в България вече имат на разположение болница, оборудвана с линеен ускорител и високотехнологична апаратура от последно поколение. Посочено е също, че чрез новата техника в общинското здравно заведение се предлага модерно лечение, основано на лъчетерапията.

„С линейния ускорител Комплексният онкологичен център във Велико Търново се присъединява към най-модерните болници за онко-заболявания в България”, е част от представената в специализираните уеб-страници информация. Сайтовете са с насоченост както в сферата на здравеопазването, така и в областта на бизнеса и стоковата търговия”, съобщават международните информационни агенции.

Комплексният онкологичен център бе обновен по проект на Община Велико Търново на обща стойност от 10,7 милиона лева. 6,5 милиона лева бе безвъзмездната финансова помощ, която градът получи по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”. Още 4,2 милиона лева бяха добавени от общинския бюджет. Освен с линеен ускорител от последно поколение болницата разполага с нови апарат за брахитерапия, скенер, рентген, апарат за защита от радиация и автоматизирана компютърна система.

Здравното заведение бе открито на 10 септември от кмета на Велико Търново Даниел Панов и премиерът България Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве