Зодиите в секса

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Камерън иска да е в ЕС, без да спазва правилата

ЕК определи исканията като „доста проблематични“

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че много би искал страната му да остане членка на ЕС, но само ако тя бъде изключена от прилагането на основни правила в общността. Ако това станело, той щял „с все сърце“ да лобира британците да гласуват за оставане в съюза на референдум, който от 3 години обещава да инициира.

В писмо до президента на ЕС Доналд Туск и в реч пред мозъчния тръст „Чатъм хаус“ Камерън настоя конкурентността да бъде „вписана в ДНК-то“ на всичко, което прави ЕС, Великобритания да не участва в инициативите за все по-дълбока евроинтеграция, за протекции за членките, които са извън еврозоната, и за отмяна на правилата за свободен пазар на труда по отношение на Острова.

Притиснат от евроскептиците в собствената си Консервативна партия, Камерън твърди, че било справедливо Великобритания да приема работна сила от източните членки, но да не плаща социални придобивки на работната сила от тези страни през първите 4 години от установяването им на Острова.

Ако останалите страни членки се съгласяли, той щял „ентусиазирано“ да лобира британците да гласуват за оставане в ЕС. Но ако исканията му били попаднели на „глухи уши“, щял да бъде принуден за преосмисли проевропейската си позиция.

Решението на референдума, който се предполага, че ще бъде насрочен за 2017 г., щяло да бъде окончателно. Предоговарянето на условията за британското членство не било „невъзможна мисия“.

Говорител на ЕК коментира вчера лаконично, че дискриминационните британски искания за трудовия пазар са „доста проблематични“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.