Банките запазват добрите си резултати Подобрява се капиталовата адекватност, което допълнително увеличава стабилността на системата

Няма пострадали български военни при ракетен обстрел в Кандахар

АПИ: Внимавайте от км 24 до км 30 на АМ „Тракия“ в посока София

Сан Ремо събра оригиналните „Рики е повери”

Министър Ангелкова е на двудневна визита в Полша

16 години затвор за американец, изгорил гей флага

Проф. Николай Овчаров: Отказах предложение за работа от Васил Божков

Четирима гърци пострадаха след катастрофа с чешки тир на „Тракия“

Ивайло Иванов: Задържани са 7 души в Стара Загора във връзка с крупна кражба

Великобритания се готви за епидемия от коронавирус

Глобяват с над 11 хил. евро за откъснато кокиче в Турция

Как можете да избягвате всичко, което ви прави дебели?

Ревизия на приватизацията и кошмарите на прехода Трябва да бъдат приветствани усилията на новия главен прокурор Иван Гешев

Боил Банов: Министерство на културата е проверявало музея на Божков, нямаме правомощия за частни колекции

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме по-строги мерки за всички инсталации за изгаряне на отпадъци

Фермерски пазар отваря на „Московска”

„Московска“ ще е първата улица в столицата, която от догодина ще се затваря изцяло веднъж седмично, за да се организира на нея фермерски пазар. Това съобщи шефът на общинската фирма „Пазари Юг“ Николай Попов на дискусия, организирана от в. „Български фермер“ с подкрепата на Общинска банка.

Идеята е София да се нареди сред многото европейски градове, в които оживена улица в центъра се превръща в пазар на производители.

Министерството на земеделието вече е готово със стимули за облекчаване на директните продажби на земеделска продукция. С тях се дава възможност доставката на сурово мляко на крайния потребител да става и в шише на купувача.

Допуска се и опаковка на производителя, която да е за еднократна употреба и да отговаря на хигиенните норми. При продажбата на яйца директно от фермата отпада ограничението да се пласира до 40% от дневното производство. При продажбите на месо обаче сегашните високи изисквания остават.

През втората половина на 2016 година по програмата за развитие на селските райони вече ще се дават пари за създаване на фермерски пазари, съобщи зам.-министърът на земеделието Васил Грудев. Ще има два варианта за подпомагане.

Единият е да се организират местни пазари в радиус до 75 км от стопанството, а другият – сдруженията да се организират в къси вериги на доставки. Така земеделци от Североизточна България ще могат да продават продукцията си в София, но максимум с 1 посредник.

Текст под снимката:
От 2016 г. с европейски пари ще се финансира създаването на нови фермерски пазари, съобщи зам.-министърът на земеделието Васил Грудев (в средата).
Снимка ЦВЕТАН ТОМЧЕВ

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.