Блатер влезе в болница

Сеп Блатер е влязъл по спешност в болница. Информацията бе потвърдена от неговия личен адвокат и мениджър Клаус Щьоликер. „Най-важното е, че главата му е наред и се усмихва“, каза юристът.

Щьоликер отказа да разкрие заради с какви симптоми първият на футбола е потърсил медицинска помощ. В момента Блатер е разследван и няма право да посещава никакви спортни мероприятия. Освен това швейцарската прокуратура проверява дали президентът не е продавал телевизионните права за световните първенства на изкуствено завишени цени.

В същото време Карл-Хайнц Румениге, силният човек в „Байерн“, защити почетния президент Франц Бекенбауер заради обвиненията, че е купил гласове за домакинството на Германия на Мондиал 2006. „Когато един приятел е в трудно положение, трябва да бъде подкрепян - каза Румениге. - За Байерн винаги Бекенбауер ще остане Кайзера. Без него например нямаше да има „Алианц Арена“. Аз не вярвам личност като Бекенбауер да е участвал в мръсни дела. Освен това германският футбол като цяло трябва да бъде благодарен, че има човек като Франц Бекенбауер.“

Президентът на „Борусия“ (Дортмунд) д-р Райнхард Раубал отказа да се кандидатира за поста на напусналия шеф на немския футбол Волфганг Нирсбах. Именно той бе фаворитът за нов началник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят