Министър Ананиев: Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

Мъж вдигна по тревога белгийска казарма, търсел тоалетна

Белгийската полиция задържа за кратко мъж, след като нахлул с автомобила си в казарма, съобщиха местни медии, цитирани от БТВ. Той нахлул в казармата с автомобила си с висока скорост, паркирал на служебно място и се затичал в неизвестна посока. Когато се върнал, той бил свален на земята от органите на реда. Мъжът заявил, че имал спешна нужда от тоалетна, затова не обърнал внимание, че на оградата има табели, които посочват, че достъпът до района е ограничен, както и че това е военно поделение.

Заради постоянната готовност за реагиране на терористични атаки, военните повикали на място полиция и екип за обезвреждане на взривни вещества. При последвалите разпити и претърсвания било установено, че задържаният не представлява никаква заплаха. Той ще трябва да плати разноските по намесата на екипа за обезвреждане на взривове.

Готовността за противодействие на терористите в Белгия остава висока след разбиването на терористична клетка във Вервие през януари. Оттогава досега са похарчени 10 млн. евро за повишените мерки за сигурност в страната. Белгийското правителство съобщи, че ще отдели още 200 млн. евро за тази цел. В началото на тази седмица за пръв път бе изяснено, че терористите от Вервие не са планирали атентат, а похищение на полицай. Те възнамерявали да отвлекат полицая и да го убият пред камера.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.