Високоскоростен влак се разби в надлез в Анкара (СНИМКИ и ВИДЕО)

Европарламентът иска спиране на строежа на газопровода „Северен поток 2“

Пентагонът към Турция: Всяко едностранно военно действие в северна Сирия би било неприемливо

„Лудогорец“ предпазлив на трансферния пазар (ИНФОГРАФИКА)

На 13 декември 2018 да почерпят

Британският премиер Тереза Мей печели вота на доверие в парламента

Емигрантът Роман е първият мъж-финалист във „Фермата“

Чарли Шийн една година не е близвал алкохол

Джендър и футбол – най-търсени от българина Нито една личност в родния списък

„Роди се звезда“ поведе в номинациите на Гилдията на филмовите актьори

Пред срив са психиатричните грижи в България Пациентите се лекуват при тежки битови и хигиенни условия, нарушават се основни права

Тереза Мей се оттегля като лидер на консерваторите преди изборите през 2022 г.

Айфеловата кула угасва в полунощ в памет на жертвите от Страсбург

Заснеха бившия македонски премиер Никола Груевски да се разхожда в Будапеща (СНИМКА)

Търсят сенчеста армия в Бундесвера Мистериозният Ханибал е начело на десни екстремисти

Да спрем главоболието без да се тровим с лекарства

В променливо време като сегашното, много хора се оплакват от главоболие. И понеже нямаме време или нерви да ходим по доктори, се заемаме със самолечение, като най-често си назначаваме някое от популярните обезболяващи средства.
Наистина, за няколко часа главоболието затихва, но вредите за здравето ни са много повече от ползата, предупреждават учените. Особено ако гълтаме хапчетата системно, което ще рече повече от веднъж седмично.

Всички обезболяващи аналгетици водят до сериозни странични усложнения. При продължителен прием на такива лекарства ще започне да се влошава работата на черния дроб, на бъбреците, на стомашно-чревния тракт, ще пострада и имунната система, възможно е да се образува язва на стомаха. Най-неприятното, което може да се случи на всеки човек с главоболие при продължителен прием на обезболяващи препарати, е да се увеличи силата на болката му. „Светлите“ интервали стават все по-малко, болката се превръща във всекидневна и в един момент въобще не спира.
Установено е, че аналгетиците влияят на специфичните противоболкови структури на централната нервна система, като потискат активността им. Но при продължителното използване тези вещества са способни така да потиснат болковия контрол в организма, че да провокират хронично главоболие за цял живот. В последно време се появиха съобщения и за това, че обезболяващите средства помагат за повишаване на кръвното налягане. А техният системен прием може да доведе до хипертонична криза.

Ако обобщим, трябва да кажем, че каквито и обезболяващи да изберете за спасение от главоболието, ще имате полза само няколко часа, след това започва вредата – ефектът от разреждането на токсините в кръвта продължава няколко денонощия.

Като отричаме лекарствата, предлагаме ли нещо?

Да, иновативният природен продукт Мигренон, който не само успява да преодолее моментното главоболие, но при постоянство (взимане поне 6 месеца) помага да се намали силата на пристъпите, постепенно да се разредят и накрая съвсем да забравим за тях.

Мигренон притежава тази сила, защото се различава от другите препарати по качеството на съставката, начина на получаване и фармацевтичната форма. Активната му съставка – висококачествен стандартизиран екстракт от Tanacetum parthenium, е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция. При него се постига 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение със стандартната процедура на извличане. При Mигренон за първи път се получава природен продукт с такава чистота и ефективност. Фармацевтичната форма Solucaps (течна капсула) позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка.

Съставката на Mигренон – партенолид, потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозното главоболие. При нарушена функция на тромбоцитите се освобождава серотонин, причина за мигренозния пристъп. Ефектът на партенолид се дължи на задържане отделянето на серотонин. Съставката на Mигренон влияе положително и върху гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка.

Доказано е, че Mигренон може да се използва успешно за предотвратяване на мигрена, а при продължително приложение се намалява честотата и тежестта на мигренозните пристъпи. Редица проведени клинични проучвания доказват ефективността на природния продукт и при други видове главоболие, ревматични болки, спазми на гладката мускулатура, напр. спазми на матката и при температура.
И нека не забравяме най-важното – при Мигренон няма нежелани реакции. Той е природен продукт и е практически безвреден, за разлика от синтетичните лекарства. Има много добра поносимост и при продължителна употреба.

Препоръчва се 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно след хранене. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според силата на мигренозната болка. По време на тежко мигренозно главоболие може да се приеме и 1 капсула допълнително. Mигренон може да се комбинира и с аналгетици или други лекарства за мигрена. При деца се препоръчва приложението на Mигренон да става след преглед от лекар. Приема се по 1-2 течни капсули (Solucaps) дневно. Дозировката се адаптира към възрастта и теглото на детето.

Понякога ефектът не настъпва веднага, а след 2-3 седмици и затова лекарите предписват по-продължителен прием. Уместно е приемът на Mигренон да продължи поне 6 месеца. След като вече сте се отървали от главоболието спирането трябва да става постепенно.

Migrenon® e запазена марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към клиника „Борола”, София 1202, ул. „Цар Симеон” №52, тел. : 02/ 983 62 03, E-mail: office@borola.com ; www.migrenon.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.