Посякоха с брадва втори основен свидетел по делото "Октопод"

Тежък инцидент с втори основен свидетел по делото срещу Алексей Петров стана днес.

Неизвестни са посекли с брадва Пламен Устинов в селото му в Тетевенско, информира bTV. Първоначалните сведения гласяха, че той е загинал.

По-късно стана ясно, че е тежко ранен. Бил ударен от свои съседи при битов спор в село Глогово, Тетевенско. Около 16 часа стана ясно, че е откаран в плевенска болница и е оцелял при нападението.

По-късно от полицията излязоха с официална информация. От нея става ясно, че днес по обед Устинов и друг мъж са влезли в конфликт заради стара семейна вражда. При спречкването свидетелят по делото "Октопод" счупил стъклото на колата на своя опонент.

В мелето се включили двамата синове на другия мъж, като единият от тях ударил Устинов с брадва. Той и още един от участниците в боя са в болница.

Показанията на бившия служител на НСО Пламен Устинов станаха причина за втория арест на Алексей Петров през 2012 г. Той и Донка Митева се отказаха от първоначалните си показания и обясниха, че подсъдимият ги е принудил да лъжествидетелстват.

Срещу Устинов се появиха контрапоказания - че е тормозел хора в района на Тетевен и че е поискал пари от Алексей Петров, за да не свидетелства срещу него.

Пламен Устинов заяви под клетва в съдебната зала, че Алексей Петров поръчал убийството на един от най-богатите българи - Васил Божков.

Припомняме,

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право