Защо основният свидетел по делото "Октопод" Георги Цветанов излетя магистрала "Тракия" - отговор още няма (снимки)

При инцидент на магистрала "Тракия" в четвъртък вечер загина Георги Цветанов, ключов свидетел по делото "Октопод" . По данни на полицията 50-годишния плевенчанин е пътувал сам в посока София, когато е загубил контрол над автомобила си "Фолксваген голф".

Поради движение с несъобразена скорост колата е излязла от пътното платно, като се преобърнала няколко пъти. При катастрофата мъжът е получил фрактура на черепа и е починал в линейката, на път за Университетска болница в Стара Загора. Инцидентът е станал около 22,40 часа на 186-тия километър на магистралата край Чирпан.

От полицията потвърдха самоличността на мъжа, но според тях няма данни да е замесена друга кола в катастрофата. Няма и доказателства да е бил избутан от пътя. Имало е обаче свидетели на инцидента от други пътуващи коли в посока София, които са подали сигнал на тел. 112. Част от тях дори помагали на екипите на полицията да извадят мъжа от автомобила. Те са били разпитани и продължили по пътя си.

Според първоначалния оглед причината за инцидента вероятно е загуба на контрол над волана от водача. Автомобилът буквално е излетял от аутобана, прегазил е страничните заграждения и няколко пъти се е претъркулил в близка нива. Пристигналите екипи на пожарната е трябвало да разрежат смачканата до неузнаваемост кола, за да извадят тежко ранения Цветанов. Той е бил с множество травми, включително със счупен череп и е починал малко след потеглянето на линейката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини