Най-малко 26 убити при атаки в Париж, взети са и заложници

Поне 26 души са убити в няколко атаки в и около Париж. Нападнати са заведение в центъра на френската столица, бар край стадион, съобщи Би Би Си, цитирайки френски медии. Има и взети заложници в театър, където се провеждал концерт, допълва АП.

Броят на жертвите вероятно ще нарастне значително, посочва Си Ен Ен.

„Тук е ад. Има предупреждения да не се излиза. Хвърчат линейки, а в центъра е мъртвило”, съобщи журналист от в. „24 часа”, който се намира в момента в Париж.

Мъж с автоматично оръжие открил огън в ресторант „Камбоджа”, намиращ се в 11-и район на френската столица. Най-малко 7 души са ранени, съобщи телевизия BFMTV. Според вестник „Либерасион” има и няколко убити. Още няма официално потвърждение за жертвите.

При друга атака има експлозия в бар край стадиона „Стад дьо Франс”. Там отборът на Франция играе приятелски мач с Германия. Журналист на Би Би Си, намиращ се на мястото, съобщава, че вижда поне 10 души на улицата, които са убити или тежко ранени. Полицията вече е пристигнала, допълва той.

Преди това германският футболен отбор беше евакуиран от хотела си в Париж след бомбена заплаха в петък сутринта. Хотел „Молитор” съобщи, че неизвестен е телефонирал в 9,50 ч местно време, след което германските футболисти и всички останали гости са били евакуирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят