Иде нов договор за Мъри

Тази седмица започват преговорите за нов договор на Станимир Стоилов с „Астана“. От управата на участника в Шампионска лига насрочиха вече среща с агентите на треньора за четвъртък. Очаква се казахстанският клуб да предложи по-висока заплата на специалиста, който вдигна 3 купи с отбора за 17 месеца работа.

Подписи още до края на седмицата са напълно възможни, при положение че всички условия на Мъри се приемат. И ако новият договор стане факт, Стоилов ще се окаже единственият български треньор със 7-цифрена заплата годишно в долари. Мъри вече неведнъж каза, че би се радвал да остане в „Астана“, но всичко зависи от преговорите между неговите агенти и казахстанския клуб.

Носителят на 10 купи за 11 години треньорска кариера има оферта и от китайски клуб. Стоилов обаче постъпи лоялно към настоящия си отбор, с който първо преговаря. И едва ако не се разбере с „Астана“, ще започнат сериозни контакти с азиатците. Реално изглежда и Мъри да отдъхне малко след края на настоящия си контракт през декември и да чака други оферти, но засега ситуацията клони към оставане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят