Звезди от Южна Америка отказват да се върнат в парижкия си клуб

Билетите за Евро 2016 - поименни и срещу лични данни

Проблемите ще са извън стадионите, а не на тях, твърдят французите

Българското МВнР препоръчва да се внимава с пътувания до Франция

Билетите за европейското първенство по футбол догодина във Франция ще се продават при нови условия от 15 декември. Тогава предстои онлайн да бъде пусната втората партида, след като 1 милион пропуска за всички 51 мача вече са при феновете.

Но следващите билети вече ще се продават при засилени мерки за сигурност - освен електронен адрес и име при регистрацията за кандидатстване за тях ще трябват и пълни данни от документ за самоличност, както и приложена снимка. Билетите ще са поименни, а не както досега - по 2, 3 или 4 на един притежател. УЕФА и Френската федерация обсъдиха промените след атентатите в Париж на 13 ноември, които възбудиха въпроси и около сигурността на Евро 2016, което ще е в 9 френски града през идното лято.

Същевременно шефът на организационния комитет на турнира Жак Ламбер обяви: “Франция е отлично подготвена за първенството. Да говорим за промяна или отмяна е все едно да запишем победа за терористите. Сигурността на стадионите ще е на високо ниво. По-притеснителни са ситуацията и контролът по улиците, извън стадионите. Там при големите струпвания на феновете ще е по-трудно.”

Звездите на “Пари Сен Жермен” Единсон Кавани и Давид Луис се чудят дали да се върнат в Париж след паузата за мачове с националните им отбори. Уругваецът Кавани не можел да тренира нормално и постоянно говорел по телефона с близките си във френската столица, докато се готви за двубоя на страната си с Чили в сряда. Бразилецът Луис заяви, че ако има избор, не би се върнал в Париж. Той няма да играе в мача на своите с Перу, защото е наказан, но е в лагера на отбора в Ресифе.

Навсякъде в Европа и особено във Франция мерките за сигурност са засилени след атентатите в Париж. Българското министерство на външните работи настоятелно препоръча на българските граждани, които планират пътуване във Франция през следващите дни, внимателно да преценят неговата наложителност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят