Тръгна лотария с касови бележки - НАП раздава смартфони, телевизори и лек автомобил

Дългогодишната идея на НАП да разиграе лотария с касови бележки вече е факт. Всеки гражданин над 14 години може да регистрира неограничен брой бележки на електронната страница kasovbon.bg., съобщи говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров. Няма значение каква е стойността на покупката, а също и дали става въпрос за стока или услуга.

Лотарията ще продължи до 12 декември 2016 г. като дотогава ще бъдат раздадени 52 смартфона, 12 смарт телевизора, а голямата награда ще бъде лека кола. Всяка седмица един от участниците ще получи мобилен телефон, а първият печеливш ще бъде изтеглен на 20 декември т.г. в сутрешния блок на БНТ. В последната неделя на всеки месец пък ще бъде даван по един телевизор. Автомобилът ще бъде разигран през декември догодина, като марката и стойността му не беше съобщена.

За да участват, желаещите трябва да създадат свой профил в сайта на лотарията, като въведат име, фамилия, ЕГН, населено място, имейл и телефон. При регистрацията на касовата бележка се вписват датата и часът на издаването и стойността на покупката. Могат да се регистрират фискални бонове издадени след 16 ноември т.г. Участниците трябва да пазят касовите си бележки или сканирано копие до края на лотарията.
Росен Бъчваров уточни, че НАП и Министерството на финансите ще инвестират в кампанията 280 хил. лв., а се очаква приходите в бюджета да нараснат с 19 млн. лв. Подобни лотарии се провеждат в Полша, Словакия и Румъния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес