20 млн. лева от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" ще се пренасочат към Фонда на фондовете (плюс всичко от форума)

Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ ще участва с 20 млн. лв. във Фонда на фондовете. Това съобщи вицепремиерът Ивайло Калфин на дискусия за възможностите на новия програмен период на програмата, организирана от вестниците "Труд" и "24 часа" в партньорство с най-голямата работодателска организация КРИБ.

Съвместно с търговските банки фондът ще разработва финансови инструменти, каза Калфин. Засега идеята на социалното министерство е със средствата да се кредитират проекти на бизнеса за новия програмен период. Първоначално ще се започне с подпомагане на операциите, свързани със социалното предприемачество.

По подобен начин работи плана Юнкер, каза Калфин. Той добави, че науката не може

да бъде финансира по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", защото за финансирането на проекти от тази сфера има отделна програма.

Вижте всичко по темата:

Образованието и човешките ресурси стават основен приоритет на КРИБ Ивайло Калфин: Ще помагаме на земеделци да преработват продукцията си

Фандъкова поиска по-високо заплащане за социалните работници

В Холандия и Дания има цели села с българи

Зам.-министърът на труда Зорница Русинова: Схеми за 506 млн. лв. за пазара на труда вече работят

Ивайло Калфин: Много от безработните са извън обществото, трябва да ги върнем (Видео+снимки)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес