Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Министър Аврамова: Всички, които се почувстваха засегати, са карали извън закона без винетки

Образуваха наказателно дело срещу Явор Бахаров

Десислава Танева: Одобрена е Програмата за морско дело и рибарство с бюджет 113.5 млн. евро

В началото на седмицата България получи официално одобрение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Общият бюджет е 113.5 млн. евро, по-висок от старата програма. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщи „Фокус“.

„В средата на месец януари така изпратената Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 беше върната изцяло, като нашият екип я написа наново в комуникация с браншовите организации в сектор „Рибарство“, за която работа благодаря и бе отново комуникирана с комисията“, допълни тя.

„В тази седмица при условие, че за два месеца – рекордно кратък срок, бе одобрена Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.“, коментира Танева. Земеделският министър уточни, че бюджетът е разпределен в 6 приоритета. „Какво планираме? Още в първото тримесечие на 2016 година да отворим мерките, към които има огромен интерес от страна на бизнеса – за диверсификация на доходи в рибарството, за инвестиции в аквакултурата и за инвестиции в преработката на аквакултура и риболов“, добави тя. Министър Танева пожела на всички, които ще кандидатстват и в последствие да реализират доход от дейността, която ще бъде подкрепа от новата Програма за морско дело и рибарство.

Във връзка със сумите за първите мерки, които ще бъдат отворени Танева посочи: „Бюджетът няма да е целият, планираме да го отворим с 1,5 млн. лв., 20 млн.лв. и 10 млн. лв.“. Десислава Танева допълни, че ще има таван на субсидията, като ще е различна в зависимост от мерките.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.