Патриотите решават за Миглена и Марияна Избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна, каза пред “Труд” Валери Симеонов

Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Десислава Танева: Одобрена е Програмата за морско дело и рибарство с бюджет 113.5 млн. евро

В началото на седмицата България получи официално одобрение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Общият бюджет е 113.5 млн. евро, по-висок от старата програма. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщи „Фокус“.

„В средата на месец януари така изпратената Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 беше върната изцяло, като нашият екип я написа наново в комуникация с браншовите организации в сектор „Рибарство“, за която работа благодаря и бе отново комуникирана с комисията“, допълни тя.

„В тази седмица при условие, че за два месеца – рекордно кратък срок, бе одобрена Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.“, коментира Танева. Земеделският министър уточни, че бюджетът е разпределен в 6 приоритета. „Какво планираме? Още в първото тримесечие на 2016 година да отворим мерките, към които има огромен интерес от страна на бизнеса – за диверсификация на доходи в рибарството, за инвестиции в аквакултурата и за инвестиции в преработката на аквакултура и риболов“, добави тя. Министър Танева пожела на всички, които ще кандидатстват и в последствие да реализират доход от дейността, която ще бъде подкрепа от новата Програма за морско дело и рибарство.

Във връзка със сумите за първите мерки, които ще бъдат отворени Танева посочи: „Бюджетът няма да е целият, планираме да го отворим с 1,5 млн. лв., 20 млн.лв. и 10 млн. лв.“. Десислава Танева допълни, че ще има таван на субсидията, като ще е различна в зависимост от мерките.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.