Десислава Танева: Одобрена е Програмата за морско дело и рибарство с бюджет 113.5 млн. евро

В началото на седмицата България получи официално одобрение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Общият бюджет е 113.5 млн. евро, по-висок от старата програма. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщи "Фокус".

"В средата на месец януари така изпратената Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 беше върната изцяло, като нашият екип я написа наново в комуникация с браншовите организации в сектор "Рибарство", за която работа благодаря и бе отново комуникирана с комисията", допълни тя.

"В тази седмица при условие, че за два месеца - рекордно кратък срок, бе одобрена Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.", коментира Танева. Земеделският министър уточни, че бюджетът е разпределен в 6 приоритета. "Какво планираме? Още в първото тримесечие на 2016 година да отворим мерките, към които има огромен интерес от страна на бизнеса - за диверсификация на доходи в рибарството, за инвестиции в аквакултурата и за инвестиции в преработката на аквакултура и риболов", добави тя. Министър Танева пожела на всички, които ще кандидатстват и в последствие да реализират доход от дейността, която ще бъде подкрепа от новата Програма за морско дело и рибарство.

Във връзка със сумите за първите мерки, които ще бъдат отворени Танева посочи: "Бюджетът няма да е целият, планираме да го отворим с 1,5 млн. лв., 20 млн.лв. и 10 млн. лв.". Десислава Танева допълни, че ще има таван на субсидията, като ще е различна в зависимост от мерките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес