Цвета Караянчева: Подкрепям инициативата Велико Търново да бъде признат за историческа и духовна столица на България

Столични полицаи задържаха двама дилъри на наркотици

Цацаров за състоянието на пешеходните пътеки в страната: Срамно и фрапиращо! Главният прокурор настоя за санкции и търсене на отговорност

Царевец отново се превръща във Верона на Балканите

Лидерите от ЕС ще порицаят действията на Турция спрямо Гърция и Кипър

Перничанка е дала 2 000 лева и 2 500 евро на телефонни измамници

ЧЕЗ: Няма населени места без електрозахранване 300 екипа са в готовност да реагират при аварии

Апаши задигнаха 50 000 лева от жилище в Търново Парите били скътани в сейф

Състоянието на пребитата студентка е стабилно

Гърция ще изгуби 2 млн. души от населението си до 2030 г.

Македония влиза в НАТО и без споразумение по спора с Гърция

Горски от Североизтока се готвят за национално състезание по стрелба Точните мерници отиват пак за национална купа в Пловдив

Катастрофа между ТИР и лека кола заради непочистен от снега път Е-79

Кметът Фандъкова: Обстановката в столицата се нормализира

Митнически служители откриха големи количества нелегален алкохол и дизелово гориво в частен имот

Десислава Танева: Одобрена е Програмата за морско дело и рибарство с бюджет 113.5 млн. евро

В началото на седмицата България получи официално одобрение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Общият бюджет е 113.5 млн. евро, по-висок от старата програма. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщи “Фокус”.

“В средата на месец януари така изпратената Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 беше върната изцяло, като нашият екип я написа наново в комуникация с браншовите организации в сектор “Рибарство”, за която работа благодаря и бе отново комуникирана с комисията”, допълни тя.

“В тази седмица при условие, че за два месеца – рекордно кратък срок, бе одобрена Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.”, коментира Танева. Земеделският министър уточни, че бюджетът е разпределен в 6 приоритета. “Какво планираме? Още в първото тримесечие на 2016 година да отворим мерките, към които има огромен интерес от страна на бизнеса – за диверсификация на доходи в рибарството, за инвестиции в аквакултурата и за инвестиции в преработката на аквакултура и риболов”, добави тя. Министър Танева пожела на всички, които ще кандидатстват и в последствие да реализират доход от дейността, която ще бъде подкрепа от новата Програма за морско дело и рибарство.

Във връзка със сумите за първите мерки, които ще бъдат отворени Танева посочи: “Бюджетът няма да е целият, планираме да го отворим с 1,5 млн. лв., 20 млн.лв. и 10 млн. лв.”. Десислава Танева допълни, че ще има таван на субсидията, като ще е различна в зависимост от мерките.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.