"Пияно овчарче" приземило полския самолет в Бургас

Бил ли е пиян пътникът в полския самолет, който тази сутрин подаде сигнал за бомба в машината и това наложи тя да

Първи за тази вероятност публично спомена шефът на вътрешната комисия в парламента ген. Атанас Атанасов. Пред Нова тв той заяви, че мъжът  е "прекалил с алкохола".

По-късно МВР разпространи официално съобщение, което потвърждава, че пасажерът е пил алкохол. Количеството и степента на опиянение не се уточняват. Ето и пълния текст:

Около 5.30 часа в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за принудително кацане на Летище – Сарафово на самолет след сигнал за подозирано взривно устройство на борда, подаден от пътник. Изяснено е, че самолетът е на полска авиокомпания, пътувал по линията Варшава – Египет.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и служители на „Гранична полиция”, които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците.

Установен е подалият сигнала пасажер– 67-годишен полски гражданин, разговорите с който продължават и към момента. По негова информация, той е употребил алкохол.

Пътниците са настанени на територията на Летище – Сарафово, като при първа възможност полетът към Египет ще бъде продължен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини