Д-р Сибила Маринова от болницата във Велико Търново: Пациентът с рани по краката не е спазил медицинските препоръки

60-годишният Пейчо Славчев от Дебелец, който е лежал в болницата във Велико Търново и е с гнойни рани по краката , не е спазил лекарските предписания за домашно лечение. Това заяви началникът на ОАРИЛ и отговорник Медицински дейности в здравното заведение д-р Сибила Маринова.

Коментарът е по повод твърденията на пациента, че е изписан от болницата въпреки гнойните язви заради флебит и тромбофлебит. Славчев се ожали публично, че в епикризата фигурира като жена в добро здраве.

Д-р Маринова пък разказа, че когато прочела материалите в пресата и видяла снимките на мъжа,лично се заела със случая.Обадила се на Славчев и го поканила в болницата.

"Отначало той се държа враждебно,бих казала-арогантно.Първо го прегледах.Беше облечен в анцуг.Когато си вдигна крачолите видях подбедрици в задоволително състояние,предвид диагнозата. Но как няма да се инфектират раните, след като дрехата е облечена върху тях и няма превръзка?", заяви д-р Маринова.

Тя добави, че лекуващият лекар е дал точни инструкции на болния как да се превързват раните. "Даден му е и медикамент,с който да ги обработва. Попитах Славчев защо не превързва краката си, а той ми заяви, че от превръзките раните му ставали по-зле и той преценил,че няма да ги превързва. На лекар не е ходил, въпреки, че в епикризата му пише да прави два контролни прегледа в рамките на един месец след изписването", допълва д-р Маринова.

Лекарката информира, че го е насочила към Съдова хирургия за обработка на раните и да му бъде направена антибиограма. "Поех ангажимент слез като излязат резултатите от микробиологичното изследване на инфектираните рани, да му изпиша антибиотик", каза още д-р Маринова.

Тя поясни, че вписването му в епикризата като жена е техническа грешка. "Епикризите се попълват директно в системата и са по един и същ образец,структурирани по един и същ начин.За някои от полетата има шаблон,който да се коригира за съответния болен", поясни д-р Маринова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини