България спечели британски приз за най-привлекателна аутсорсинг дестинация

България спечели приз за най-привлекателна аутсорсинг дестинация за бизнес услуги и информационни технологии. Това съобщха от пресцентъра на Министерството на икономиката (МИ).

Наградата беше връчена от британската Национална аутсорсинг асоциация вчера на официална церемония на годишните награди в Лондон. Призът беше получен от ръководителя на Службата за търговско икономически въпроси на България в британската столица Тоня Койчева.

България спечели приза в конкуренция със Словакия, Южна Африка и Шри Ланка. Страната ни е номинирана за трета поредна година, като привлекателна дестинация за реализиране на инвестиционни проекти в областта на информационните технологии и бизнес услугите. Присъждането на наградата е резултат от съвместните дългогодишни усилия на Българската аутсорсинг асоциация, Българска агенция за инвестиции (БАИ), български компании, Службата за търговско-икономически въпроси в Лондон и др. Българската фирма „Скейл фокус“ също получи приз в категорията „Доставчик на годината“.

Британската Национална аутсорсинг асоциация е създадена преди 28 години с цел оказване на съдействие за развитие на индустрията и максимизиране ефективността от аутсорсинга. В организацията членуват 300 водещи мултинационални компании и 18 000 индивидуални членове. През м. октомври България беше наградена и от Европейската аутсорсинг асоциация и обявена за водеща дестинация за 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес