Роналдо бие Меси в България

Кристиано Роналдо е по-популярен от Лионел Меси в България. Поне - ако се съди по търсенията на двете имена в гугъл. Асът на „Реал“ печели с 55:45 процента. Същото е съотношението в Испания. Меси бие виртуално предимно в страните от бившия СССР и Африка. Името на Роналдо при търсенията е свързвано най-вече със „снимки“ като ключова дума, а на Меси - с „Челси“.

Преди Ел Класико днес обаче още липсва официална информация дали възстановеният Лео ще е титуляр. А Кристиано никога не е вкарвал от игра срещу „Барса“ на „Бернабеу“ в Примера дивисион. За 6 дуела португалецът има 3 гола от дузпи.

А радио „Монте Карло“ съобщи, че Насер Ал Хелаифи, босът на „Пари Сен Жермен“, се е срещнал с Жорже Мендеш, агент на Роналдо. Темата - трансфер.

„За да бием „Барса“, трябва да атакуваме - обяви треньорът на „кралете“ Рафаел Бенитес. - Ние сме фаворити.“

Жерар Пике от гостите е чакан на „Бернабеу“ от освирквания като за Луиш Фиго на „Камп ноу“ през 2000 г., когато смени „Барса“ с „Реал“. Тогава португалецът беше замерен и със свинска глава. Защитникът разгневи Испания с ред коментари, характерни за каталунския национализъм. „Освиркванията ще бъдат като симфония за душата ми“, репликира устатият Пике.

Мачът и другите от Примера дивисион ще започнат с изпълнение на френския химн. Мерките за сигурност са смятани за най-строгите в страната от олимпиадата Барселона 1992.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят