Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Бежанци вдигнаха бунт на гръцко-македонската граница

Стотици протестиращи мигранти, които Македония отказва да допусне, защото не го смята за легитимни кандидати за убежище, блокират железопътната линия на гръцко-македонската граница, съобщава The New York Times. Гръцката железопътна компания съобщава, че е отменено потеглянето на 10 планирани товарни влака за Македония, заради протестите.

Не повече от хиляда души, главно пакистанци и северноафриканци са издигнали палатки край железопътната линия и я блокират. Македония допуска на своя територия само лица, които смята за законни бежанци – сирийци, афганистанци, иракчани – като в петък близо 400 от тях са били пуснати да влязат в страната.

Терористичните нападения в Париж само ускориха процеса за затваряне на границите и селекция на бежанците и мигрантите, пише днес македонският вестник ”Вечер”, цитиран от “Фокус”.

В началото беше договорено да бъдат пропускани по 3000 души на ден. Сега се пускат само онези от Сирия, Ирак и Афганистан. Армията на Република Македония (АРМ) започна поставянето на ограда с бодлива тел на южната граница на страната към Гърция.

Активирането на крайната мярка се дължи на факта,че Словения взе решение да приема само бежанците от конфликтните региони и да затвори границите си за икономическите мигранти. За решението си не информира останалите страни от „Балканския коридор”, но последва верижна реакция, посочва изданието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.