Eagles of Death Metal, свирила в "Батаклан": Хора умираха, защото не искаха да изоставят приятелите си

Американската рок банда Eagles of Death Metal, която свиреше в парижката концертна зала "Батаклан", когато терористи откриха огън по зрителите и убиха близо 90 от тях на 13 ноември, даде интервю за американското списание "Вайс", в което описва случилото се в тяхната гримьорна зад кулисите и на сцената.

Вокалистът на групата Джеси Хюс разказва как няколко жертви на атаката са потърсили убежище в гримьорната на групата, преди да бъдат екзекутирани от терористите. 

"Много хора се скриха в нашата гримьорна и убийците успяха да влязат и да ги избият всичките с изключение на едно момче, което се беше скрило зад коженото ми яке", разказва Хюс.

Хората се правеха на мъртви и се страхуваха много. Една от причините, поради която толкова много хора бяха избити, беше, че те не искаха да изоставят приятелите си. Толкова много хора застанаха пред други хора, за да ги защитят, разказва още той.

Бандата остана невредима в атентата. Тя направи изявление , че е ужасена от случилото се и все още се опитва да го превъзмогне.

Въпреки че сме свързани в болката с жертвите, феновете, семействата и гражданите на Париж и с всички, засегнати от тероризма, ние сме горди, че заедно се изправяме с нашето ново семейство срещу тероризма и че сега сме обединени от една обща цел, тази на любовта и на състраданието, се казваше в декларацията на групата. Тя анулира всички останали концерти от турнето си.

Сред жертвите от "Батаклан" бяха Ник Александър, продавал продукти с марката на бандата в дъното на залата, и трима служители на музикалната къща Юнивърсъл”, с която работи бандата.

Благотворителната организация на Джошуа Хоум обяви, че всички дарения, които ще получи до края на годината, ще бъдат за семействата, засегнати от атентата в "Батаклан".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят