Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Софтуерна компания продаде акции за 4,45 млн. лева за час

Софтуерната компания “Сирма Груп Холдинг” успя да набере над 4,45 млн. лв. за около час след началото на вторичната търговия с акциите й на Българската фондова борса (БФБ). Това е второто излизане на борсата на наша технологична компания от 2009 г. насам.

Аукционът започна в 10 часа. Час по-късно бяха сключени 77 сделки за 3 678 122 книжа. В резултат на оживената търговия акциите поскъпнаха с 6% и към 11 часа се търгуваха за 1,272 лв. Емисионната им стойност е 1,2 лв. Най-високата цена, предложена от инвеститорите за една акция, беше 1,348 лв., а най-ниската – 1,21 лв.
През октомври технологичната компания осъществи първото успешно първично публично предлагане на БФБ от 2013 г. насам и най-голямото от началото на финансовата криза през 2008 г. Дружеството набра 11,5 млн. лв., с което пазарната му капитализация надхвърли 71 млн. лв.

“Надяваме се, че ще вдъхнем кураж на още фирми от технологичния бранш да последват примера ни. Вярваме, че това ще повлияе положително и на БФБ, и на ИТ сектора, който се наложи като един от най-рентабилните и динамично развиващи се в нашата икономика“, каза изпълнителният директор на „Сирма Груп Холдинг“ Цветан Алексиев по време на официалния старт на търговията на борсата.

“Българската ИТ индустрия се развива изключително динамично и разполага със сериозен потенциал да се превърне в задвижващо колело на растежа на местната икономика, а всяка една борса е призвана да подпомогне този процес”, коментира шефът на БФБ-София Иван Такев. “Листването на “Сирма Груп Холдинг” в настоящия момент е добър знак към всички останали дружества, особено от същия сектор, които на свой ред обмислят да предприемат подобна стъпка. Компанията е доказателство, че добре обмисленото и прецизно изпълнено първично предлагане може да бъде успех дори и в условия на ниска инвестиционна активност“, добави Такев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.