Мирослав Найденов: Решенията на директора на Агенцията по храните не могат да бъдат взимани еднолично

Шест години от атентата на летище „Сарафово”

Д-р Цветеслава Гълъбова: Парите за психиатрична помощ са срамно малко

Мирослав Хинков: В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището

Ветровито и облачно ще е времето днес

Тръмп объркал изказването си след срещата с Путин

Животновъди излизат на протест пред Министерски съвет

САЩ и Великобритания с опасения от активизиране на руските тайни служби след края на Мондиал 2018

САЩ обмислят нови санкции срещу Русия

Тереза Мей заплашила недоволните в своята партия с избори

Най-добрите български лекоатлети ще се състезават на Балканиадата в Стара Загора

181 години от рождението на Васил Левски

От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Софтуерна компания продаде акции за 4,45 млн. лева за час

Софтуерната компания “Сирма Груп Холдинг” успя да набере над 4,45 млн. лв. за около час след началото на вторичната търговия с акциите й на Българската фондова борса (БФБ). Това е второто излизане на борсата на наша технологична компания от 2009 г. насам.

Аукционът започна в 10 часа. Час по-късно бяха сключени 77 сделки за 3 678 122 книжа. В резултат на оживената търговия акциите поскъпнаха с 6% и към 11 часа се търгуваха за 1,272 лв. Емисионната им стойност е 1,2 лв. Най-високата цена, предложена от инвеститорите за една акция, беше 1,348 лв., а най-ниската – 1,21 лв.
През октомври технологичната компания осъществи първото успешно първично публично предлагане на БФБ от 2013 г. насам и най-голямото от началото на финансовата криза през 2008 г. Дружеството набра 11,5 млн. лв., с което пазарната му капитализация надхвърли 71 млн. лв.

“Надяваме се, че ще вдъхнем кураж на още фирми от технологичния бранш да последват примера ни. Вярваме, че това ще повлияе положително и на БФБ, и на ИТ сектора, който се наложи като един от най-рентабилните и динамично развиващи се в нашата икономика“, каза изпълнителният директор на „Сирма Груп Холдинг“ Цветан Алексиев по време на официалния старт на търговията на борсата.

“Българската ИТ индустрия се развива изключително динамично и разполага със сериозен потенциал да се превърне в задвижващо колело на растежа на местната икономика, а всяка една борса е призвана да подпомогне този процес”, коментира шефът на БФБ-София Иван Такев. “Листването на “Сирма Груп Холдинг” в настоящия момент е добър знак към всички останали дружества, особено от същия сектор, които на свой ред обмислят да предприемат подобна стъпка. Компанията е доказателство, че добре обмисленото и прецизно изпълнено първично предлагане може да бъде успех дори и в условия на ниска инвестиционна активност“, добави Такев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.