Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Тръмп и Путин ще обсъдят ниските цени на петрола и санкциите срещу Русия

Правим кисело мляко в Китай

Българската компания „Лакрима“ ще отрие завод за кисело мляко в Китай. Това стана ясно по време на инвестиционен форум в Шанхай, организиран от Българската агенция по инвестиции. “Лодис инвест” (Лакрима) и китайската компания Heilongjiang Wondersun Dairy Co Ltd. подписаха междуфирмено споразумение за създаване на предприятието.

На същия форум в присъствието на премиера Бойко Борисов, 7 министри от кабинета и представители на над 100 китайски фирми бе подписан и меморандум за сътрудничество между Nantong Sumu Biological Technology и Национална компания „Индустриални зони“. По силата му край Бургас ще бъде изграден завод за слънчогледово олио. Собственикът на компанията Чайн Уей е обещал заводът да заработи до две години. Плановете са да бъдат наети около 120 работници. Чан Уей е живял в България и Румъния и е впечатлен от страната ни и възможностите за инвестиции.

Участие във форума в Шанхай взе и представителят на китайската компания, която произвежда киселото мляко “Момчиловци”. За миналата година консумираното мляко в Китай възлиза на 16 милиарда кофички, похвали се представителят Чу. Той разказа, че видял млякото за първи път през 2009 г, защото познати му разказали как в българския град с това име хората са много здрави и живеят много дълго. “Така разбрахме за Момчиловци и оттогава не сме спирали да го правим”, обясни Чу. Той с гордост призна, че марката кисело мляко е номер 1 в Шанхай.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.