Залагат Бенитес да остане в „Реал“

„Реал“ (Мадрид) изпадна в хаотичен потрес след 0:4 с „Барселона“ и в треска по треньорския въпрос. За 4 месеца Рафаел Бенитес източи класата и чара от тима, но според букмейкърите поне на този етап остава. Средният коефициент за раздяла е 1 към 2.5, а за запазване засега на поста - 1:1,4. Ставките обаче не означават, че „кралете“ ще търпят още дълго.
Вестник „Марса“, пиарският батальон на клубния президент Флорентино Перес, обяви, че футболистите масово са против Рафа. Подобни незащитени с цитати твърдения не излизат случайно. Иначе е ясно от седмици, че групата на Кристиано Роналдо, в която влизат Хамес Родригес, Марсело и други вече не иска Бенитес.
Френският в. „Екип“ обяви, че фаворит за заместник на Рафа е Зинедин Зидан, който води филиала „Реал Мадрид Кастиля“. „Имам да извървя дълъг път, стъпка постъпка, моята работа е вторият отбор“, дръпна се Зизу.
„Да се върна в „Реал? Защо не? - коментира Карло Анчелоти,прогонен през юни. - Но същото казвам и за ПСЖ, „Челси“...“
Дилемата остава - дали Перес ще потисне егото си за обратна рокада Анчелоти-Бенитес. И дали няма да извади изненадващо име „от ръкава“ след няколко мача изчакване Рафа да си понесе последствията от работата.
След 0:4 с „Барса“ публиката скандираше името на Жозе Моуриньо, прогонен точно от нея в съдружие с медии и футболисти.
При раздяла с Бенитес вариант за временен треньор е Виктор Фернандес, който води младежкия тим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят