Изследват двама ученици от Стара Загора за коронавирус

Бритни Спиърс показа как си е счупила крака (ВИДЕО)

Нинова към премиера: Не можете да проведете нито една модерна реформа като хората

Правителството прие изваждането на 155 км пътища от обхвата на тол системата

Държавата ще дотира печатните медии

В Благоевград се презапасяват с лекарства и храни заради коронавируса

Правителството се отказа от покупката на нов самолет

Българският консул в Милано: Паниката намаля, все по-малко хора са с маски по улиците

800 000 лв. дава МОН за площадки за безопасност на движението в училища и детски градини

Ако изборите бяха днес: ГЕРБ – 35,2%, БСП – 24%, ДПС – 10,5% Партията на Слави Трифонов остава под чертата

Деница Сачева: Хората не бива сами да решават да излязат в болничен заради коронавируса

Петя Аврамова: Тол системата обхваща 3115 км от републиканската пътна мрежа

Гърците изпразниха рафтовете в супермаркетите заради коронавируса (СНИМКИ)

Жители на пловдивски села протестират срещу кариерата за добив на инертни материали

От 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди Czinger 21C е хибриден хиперавтомобил с мощност 1250 к.с.

Жената, обвинена в измама с имот на психичноболни майка и дъщеря: Извинявам се

Две психичноболни жени станаха жертва на имотна измама, стана ясно вчера Лекарите и медицинските сестри в болницата „Свети Иван Рилски” в София са неволни свидетели на това как техни пациенти с психични проблеми губят жилището си за минути, подписвайки договор за продажба, предава Нова телевизия.

Виолина и Силвия Димитрови са майка и дъщеря. Те от години страдат от шизофрения и се лекуват в психиатричната болница . След смъртта на съпруга на Виолина и баща на Силвия , те наследяват дял от къщата му и част от имот към нея. Преди няколко дни в деня за свиждане в клиниката ги посещава тяхна съседка Милена Първанова и мъж, когото те бегло познават.

Дежурната сестра установява, че посетителите убеждават Силвия да подпише предварителен договор за покупко-продажба на собственото им жилище. „По силата на този документ вече може да се сключи окончателен документ и по съдебен ред решението на съда има сила на нотариален акт”, обясни адвокат Марин Марковски.

Опитите на екипа на Нова да стигне до хората, извършили сделката, удариха на камък. След излъчването на репортаж по темата на 23 ноември обаче, те сами са поискали да застанат пред камера.

Милена Първанова заяви, че знае, че Виолина и Силвия са болни, но адвокатът, й Марин Маринов веднага я прекъсна: „Това не се обнародва в Държавен вестник, за да се знае кой е психично болен. Милена няма как да знае че тя е болна” и добави: „Милена е изключително добра жена, тя се извинява”

„Нищо не съм вадила да подписвам, нито съм ги кара ла да подписват”, твърди Милена и добави, че се извинява, а адвокатът й заяви: „Презумпцията на правото в България е такава, че докато един човек не се постави под запрещение , той съзнава… Силвия не е подставена под запрещение и законът е на наша страна”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.