Жената, обвинена в измама с имот на психичноболни майка и дъщеря: Извинявам се

Две психичноболни жени станаха жертва на имотна измама, Лекарите и медицинските сестри в болницата „Свети Иван Рилски” в София са неволни свидетели на това как техни пациенти с психични проблеми губят жилището си за минути, подписвайки договор за продажба, предава Нова телевизия.

Виолина и Силвия Димитрови са майка и дъщеря. Те от години страдат от шизофрения и се лекуват в психиатричната болница . След смъртта на съпруга на Виолина и баща на Силвия , те наследяват дял от къщата му и част от имот към нея. Преди няколко дни в деня за свиждане в клиниката ги посещава тяхна съседка Милена Първанова и мъж, когото те бегло познават.

Дежурната сестра установява, че посетителите убеждават Силвия да подпише предварителен договор за покупко-продажба на собственото им жилище. „По силата на този документ вече може да се сключи окончателен документ и по съдебен ред решението на съда има сила на нотариален акт”, обясни адвокат Марин Марковски.

Опитите на екипа на Нова да стигне до хората, извършили сделката, удариха на камък. След излъчването на репортаж по темата на 23 ноември обаче, те сами са поискали да застанат пред камера.

Милена Първанова заяви, че знае, че Виолина и Силвия са болни, но адвокатът, й Марин Маринов веднага я прекъсна: „Това не се обнародва в Държавен вестник, за да се знае кой е психично болен. Милена няма как да знае че тя е болна” и добави: „Милена е изключително добра жена, тя се извинява”

„Нищо не съм вадила да подписвам, нито съм ги кара ла да подписват”, твърди Милена и добави, че се извинява, а адвокатът й заяви: „Презумпцията на правото в България е такава, че докато един човек не се постави под запрещение , той съзнава… Силвия не е подставена под запрещение и законът е на наша страна”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини