Фенска фракция "Офанзива": Никакво обединение на ЦСКА с "Литекс"

Една от фен фракциите на ЦСКА - "Офанзива" изрази за пореден път позицията си относно случващото се в клуба. От фракцията излязоха с декларация, чиито текст публикуваме без редакторска намеса:

Позицията на "Офанзива" остава категорична и непроменена - няма да подкрепяме друг клуб, преименуван на ЦСКА, независимо как се казва той и в коя група се състезава.

На срещата с Гриша Ганчев се обсъждаше какво ХИПОТЕТИЧНО би станало, ако нещо ЕВЕНТУАЛНО се случи. Няма как ХИПОТЕТИЧНИ и ЕВЕНТУАЛНИ сценарии, които според нас е много по-вероятно да не се случат, да развалят или променят отношенията ни с групите в Сектор "Г", които са заели друга позиция, относно тези хипотези! Освен това никъде г-н Ганчев не е обявил публично какво смята да предприеме.

Всички писания в медиите се базират на изказвания и мнения на разни фейсбук „експерти”. И през лятото на 2013г. и това на 2015г., както и сега се начетохме на варианти как половината отбори от българския футбол ще се преименуват на ЦСКА - Литекс, Локомотив (София), Нефтохимик, Верея (Стара Загора), Локомотив (Мездра), Радомир и т.н.

И почти никъде не видяхме някой „грамотен” журналист или фейсбук „експерт” да извади и да цитира правилника на БФС, а четяхме само свободни съчинения кое и как щяло да стане. А в член 31, ал. 3 на "ПРАВИЛНИК ЗА СТАТУТА НА ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ-ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ" черно на бяло е записано какво може и какво не може.

Излишно е да цитираме и разпоредби на ФИФА и УЕФА по същата тема. Някои „експерти” може би трябва да разберат, че футболните клубове не са просто фирми, а за тях важат и правилниците на съответните федерации и не може да се позоваваш единствено на Търговския закон.

Тази година вече на два пъти имаме опит как „разрешени” и „одобрени” от БФС за други клубове схеми не бяха позволени за ЦСКА. Като в първия случай имаше и „подкрепа” от „най-високо място” в държавата. Защо не бяха позволени - отговорът го знае всеки в течение с политико-икономическата война и разчистване на сметки, които се случват в държавата от над една година.

И в тази война за пореден път ЦСКА не е от страната на „силните на деня”. Това е просто още един аргумент против случването на ХИПОТЕТИЧНИЯ и ЕВЕНТУАЛЕН сценарий. Ако все пак се случи - да им е "честит" клубът с тире в името и (Ловеч) в края на онези бедни души, които от лятото драпат със зъби и нокти това да стане.

Спекулира се и за срещи на „Офанзива” с Васил Божков, но истината е, че представители на нашата организация не са се срещали с него от края на юни. По този начин се търси интрига чрез използването на името на „Офанзива” и това на Васил Божков. Ако искат достоверна информация, медиите би следвало да се обърнат към представителите на бизнесмена и да питат дали той има интерес към ЦСКА в настоящия момент, а не да драскат свободни съчинения.

Тиражират се и информации, че „само „Офанзива" и няколко малки групи” са категорично против преименуване на друг клуб на ЦСКА. Това не отговаря на истината. Същата категорична позиция имат и други групи от ядрото на СЕКТОР „Г” – „Червен Младост”, „УСФ”, „Офис Бойс”, „МС”, „Югозападна Офанзива”, момчетата от Сандански, Смолян и други организирани и самостоятелни фенове, които никак не са малко. Но последните, за разлика от десетината интернет тролове, не заливат фейсбук с мненията си.

За финал отново ще повторим - не бива ХИПОТЕТИЧНИ и ЕВЕНТУАЛНИ сценарии, които е много вероятно да не се случат, да стават повод за конфликти и преждевременни спорове.

Призоваваме всички „армейци”, да бъдат на стадиона в оставащите мачове срещу Миньор в Перник и срещу Созопол на 10-ти декември на „Армията”, както и във всички останали срещи от сезона!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт