Мохамед Халаф: Всичко досега в Сирия беше игра, истинската война сега започва

Досегашните бойни действия на руската авиация в Сирия ще бъдат като детска игра в сравнение с това, което ни очаква сега. Нещата в региона са коренно променени след свалянето на руския самолет и истинската война сега започва. Това каза в студиото на БНТ журналистът Мохамед Халаф.

Той определи случилото се като „голяма обида за Русия” и заяви, че едва ли Москва ще остави нещата така. „Турция е предоставила на САЩ достатъчно информация и затова президентът Обама заяви подкрепата си за Анкара”, каза още Халаф.

Според него, до военен сблъсък няма да се стигне, защото нито една от страните няма интерес от това. „По-скоро Русия ще започне да хвърля дипломатически бомби и това ще се отрази на отношенията й с НАТО. Ердоган е решен да направи зона за сигурност на границата си със Сирия, докато Путин се опитва да начертае нови граници в района”, смята журналистът.

Той бе категоричен, че главната цел на Турция сега е да не допусне създаването на кюрдска държава, докато Русия обяви, че никога няма да изостави съюзника си Башар Асад.

Коментари

Задължително поле