Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Синдикати, БСК и завод с общ меморандум за безопасни условия на труд

За година трудовите злополуки с фатален изход са намалели двойно, след като инспекциите по труда са засилили контрола и са извършили 5 пъти повече проверки. Това съобщи в Девня Румяна Михайлова, изпълнителен директор на Главна инспекция по труда.

Според нея, макар и бавно, работодателите у нас влизат в крак с изискванията за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд и вече над 90% ги спазват. Най-стриктни са големите компании, тъй като за малките проблем е осигуряването на финансов ресурс за подобряване на работната среда. В това бяха категорични президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров и Димитър Манолов и председателят на БСК Божидар Данев.

Заедно с Михайлова и изпълнителният директор на „Солвей Соди“ АД Спирос Номикос те подписаха меморандум за сътрудничество по осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд. Документът предвижда страните да разпространяват добрите практики, в които девненският содов завод е лидер. Една от тях е, че правилата за безопасност в завода, в който от години няма трудови злополуки, са въведени и се спазват от всички 49 негови фирми подизпълнители. „Тук е създаден не просто стандарт, а култура на безопасност, която трябва да се сподели и предаде на другите“, коментира Димитър Манолов. Синдикатите ще партнират на „Солвей Соди“ и в инициатива за безопасност на децата пътници в автомобилите. Заводът планира да отпечата в голям тираж картичка-послание към родителите, която ще се разпространява в училища, фирми и различни институции.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.