Четири европейски купи по ски тази зима у нас

За първи път България ще е домакин на четири старта от Европейската купа по ски в един сезон. Пампорово приема два слалома за жени на 9 и 10 февруари 2016 г. Веднага след това в Боровец ще има два гигантски слалома при дамите - на 12 и 13 февруари.
"Започва новият сезон - каза Цеко Минев, президент на Българската федерация ски (БФС). - За огромно съжаление ние загубихме един много отдаден на ските човек и голям работохолик.“ Минев визираше кончината на главния национален треньор Драго Грубелник, починал при катастрофа в Зьолден.

„Четири старта от Европейската купа в един сезон у нас не е имало никога - продължи Минев. - Домакини ще са два от водещите ни курорти - Пампорово и Боровец. Подготовката върви по план. Вече минаха и първите инспекции и от ФИС са много доволни.“

"Гласуваното доверие е огромно признание за родната федерация и за България като организатор на големи състезания. Това ще ни даде възможност да покажем отличните ни курорти и природа. Ползата ще бъде не само за ски спорта, но и за туризма, защото това ще е и сериозна реклама за България. Федерацията внесе проект, който комисия от Министерството на спорта ще разгледа. До 10 декември ще стане ясно какво ще бъде финансирането за тези четири старта от страна на държавата."

БФС продължава проекта "Научи се да караш ски", подкрепен от ММС и ски центровете у нас. Целта е този сезон да бъдат обучени около 4000 деца.

Алберт Попов ще поднови тренировки на сняг в средата на януари. Талантливият скиор също пострада при катастрофата в Зьолден. Попов вече е изписан от болницата в Инсбрук. Отлично се възстановява и треньорът Димитър Христов, претърпял две операции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт