Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Банкерът Левон Хампарцумян: Тенденцията е лихвите по депозитите да намаляват

Тенденцията е лихвите по депозитите да намаляват. Това съобщи в предаването „Лице в лице” по bTV банкерът Левон Хампарцумян.

„Държането на пари в кеш има други рискове – може да ги изядат мишките, може да ги откраднат бандитите, да ги похарчат роднините.

Ако някой иска да печели от парите си без директно да ги инвестира в нещо, да ги използва като капитал – има други недепозитни спестовни схеми с взаимни фондове, с инвестиции на борсата. Там доходът ще е по-голям, но и рисковете ще са по-големи, каза банкерът и поясни, че КТБ е бил един от факторите, който е поддържал лихвените нива относително високи, а сега средата се е нормализирала и ние приличаме на останалата част на Европа“, каза още той.

„В момента тенденцията е това. Когато ЕЦБ види, че има опасност от висока инфлация, което още не е станало, ще започне да вдига основната лихва, това ще повлияе на другите лихви, така че тези пари, които са грубо казано напечатани и пуснати на пазара, за да се преборим с последствията от кризата, когато инфлацията започне да ги яде Централната банка ще започне да увеличава лихвите, за да прибере част от тези пари при себе си, за да не стане свръх инфлация.

Ако човек иска да запази стойност или да направи някаква спекулация, може да не отлага покупката на жилище или да си направи една хубава екскурзия, или да спечели още пари, така че да бъде зает с нещо, да ги използва като капитал – да научи един език, да се усъвършенства. Кредитите за бизнеса също поевтиняват“, допълни Левон Хампарцумян.

„След кризата от 2008 година бизнесът се научи да живее с по-малко кредити, защото видяха, че свръх задлъжняването на корпоративния сектор не е най-доброто нещо. В добри години е добре, в лоши години става много трудно. Фирмите по-бързо въртят парите, което е хубаво, по-внимателни са, когато преценяват възможностите си да вземат кредит. Същото се отнася и физическите лица“, каза още банкерът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.