Никол Шерцингер: Куклата от Хонолулу

Музикалната звезда Никол Шерцингер отново нахлу в спекулативните таблоидни заглавия, този път в ролята на новата приятелка на най-успешния български тенисист Григор Димитров.Както обикновено става в такива случаи, слуховете тръгнаха от британски медии със слънчев цвят. Те пласираха информацията, че Димитров и Никол са заедно след като са се разделили със своите спортни половинки – съответно Мария Шарапова и Люис Хмилтън.

Но коя е Никол Пресковиа Еликолани Валиенте Шерцингер? Тя е родена преди 37 лета в географското бижу Хонолулу – столицата на американския щат Хаваи. От ранна детска възраст тя се занимава с артистични активности – пеене, танци, актьорска игра... Първият и по-сериозен успех на територията на шоубизнеса идва с участието и в момичешката група Eden's Crush, която обаче не оставя трайни следи дори в крайно посредствения музикален поджанр, в който се подвизава. Истинската слава пристига при красивата Шерзингер през 2003-а с включването и в състава на Pussycat Dolls – трупа, пресъздаваща магията на бурлеската, успяла да се трансформира в автентична гърл-група и да постигне мейнстрийм успех.

Дебютният албум на Pussycat Dolls излиза през 2005-а и подпечатва глобалната разпознаваемост на колекцията от атрактивни момичета. Никол Шерзингер бързо успява да се превърне в една от водещите фигури и да абсорбира огромна част от фенското и медийното внимание върху себе си. Пътят към соло кариерата на Никол, започнал като тясна улчика, в един момент се разгръща до широк и представителен булевард.

Преди окончателно да се еманципира от колективния възход на Pussycat Dolls, тя участва в изключително добре приета и плодоносна колабопация с индийския композитор А. Р. Рахман, известен като “Моцарт от Мадрас” по записването на мегахита Jai Ho към спечелилия “Оскар” филм на Дани Бойли “Беднякът милионер”.

През 2010-а Никол прави това, което почти всяка поп-звезда, преминала през бой или гърл банда прави с кариерата си – участва в риалити шоу. В случая на Шерзингер става въпрос за десетия сезон на Dancing with the Stars, който тя дори печели. На следващата година най-после пуска своя студиен албум Killer Love. Риалити форматът продължава да е солиден ресурс на средства и публично внимание за Шерцингер и тя се позиционира като съдия в британската версия на “Х-фактор”, а после и в американската като по този начин става една от малкото шоубизнес знаменитости с истинска кариера, която не се гнуси от прекалено честия си допир до подобни предавания.

В крайна сметка Шерцингер постига солидна комерсиална капитализация. За 13 години активно участие в развлекателната индустрия тя има три сингъла, оглавили чартовене в Обединеното Кралство и е продала над 16 милиона албума по целия свят и още 54 милиона като част от Pussycat Dolls, които отплуваха в аналите на популярната култура като една от най-успешните гърл-групи на всички времена.

Никол Шерзингер почти съумя да надскочи ниския таван на поп сцената и да се измъкне от закономерно снизходителното отношение на хората с вкус за качествена музика.

Тя далеч не е само глас, но и тяло, нейната пластичност я превърна едновременно в еротична и сценична атракция. А стереотипът за секси звездата с много свободно пространство на хард диска в главата тя се старае да надмогва с реторика и телевизионна представителност. Е, никой не очаква от нея да бъде екстремно привлекателна вариация на Ричард Докинс или ранния Ноам Чомски, но като за поп звезда тя без съмнение се справя отлично.

Авантюри като актриса

Никол Пресковиа Еликолани Валиенте Шерзингер е една от многото музикални звезди с влечение към екранните изпълнения. В голямото холивудско кино тя направи първа крачка с малка роля в криминалната комедия с Джон Траволта Be Cool от 2003-а, но първата по-солидна роля дойде преди четири години в блокбастъра н Уил Смит и Томи Лий Джоунс “Мъже в черно”. Никол Шерцингер получи прекрасни отзиви за играта си в рок мюзикъла Rent от 2010-а, а най-бляскавият момент в актьорската и кариера е успешният дебют на Уест Енд с мюзикъла “Котки”, игран през 2014-2015-а.

ДРУГИТЕ ЗА НЕЯ

Изигра чудесна Гризабела в “Котки”

В мюзикъла “Котки” поп и R&B звездата Никол Шерцингер вдъхва театрален живот на своя персонаж Гризабела. Тя инжектира необходимия блясък на образа, изпълва го и не забравя важните детайли и нюанси. По време на песните, особено на иконичната, въхновена от звученето на Пучини Memory тя успява да предаде точните послания за самота. Публиката в театъра аплодира нейните високите тонове и остана доволна от изпълнението на Никол. Това момиче се затвърждава като голяма звезда на мюзикъла.

МАЙКЪЛ БИЛИНГТЪН, ТЕАТРАЛЕН КРИТИК ЗА “ГАРДИЪН”

Излъчва страшно много секс и свобода!

Обожавам бурлеската на Pussycat Dolls и особено много ми харесва моето момиче Никол. Страхотна е! Кой не иска да може да танцува като нея. Чисто удоволствие е да я гледам на живо, толкова много креативна енергия е събрана в нейното тяло. Никол буквално излъчва секс и свобода. И с Pussycat Dolls и като соло изпълнителка, тя е на изключително високо ниво. Милионите и фенове могат да бъдат доволни от това, което прави със своята кариера. Шоубизнесът се нуждае от мацки като нея.

ЛЕЙДИ ГАГА, ПЕВИЦА

Взимаше грешни решения в “Х-фактор”, но и благодаря

Не съм сигурен, че като съдия в “Х-фаткор” Никол взимаше най-правилните решения. По-скоро правеше грешни избори на таланти. Тя си тръгна, после се върна. Не съм масивен фен на хора, които правят това защото винаги има причина да не се получи първия път. Може да не беше най-добрата, но хората я харесваха. Аз и благодаря за нейната работа по формата. За мен тя винаги ще бъде част от семейството.

САЙМЪН КАУЪЛ, СЪЗДАТЕЛ НА “Х-ФАКТОР”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес