Да хванем високия холестерол преди кражбата на здраве

Лекарите сигнализират, че през последните години се наблюдава видимо покачване броя на пациентите с висок холестерол. Това е тихо заболяване, при което повечето симптоми се проявяват след като вече са нанесени значителни щети върху различни органи. Но все пак, ако забележите жълтеникави петна по кожата и около очите си, чувствате болки в краката и гърдите, недостиг на въздух, неравномерни сърдечни удари, прекомерно потене и периоди на изтощение - това са сигнали, че стойностите на холестерола ви са извън здравословните нива.

Прекомерното количество на холестерол в кръвта се натрупва в кръвоносните съдове и образува плаки, които причиняват стесняване на кръвоносните пътища – атеросклероза. Пълното запушване на тези съдове може да доведе до сърдечна недостатъчност или удар и значими увреди и на другите органи и системи в тялото.

Нездравословното хранене, наднорменото тегло, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето, някои лекарства, наследственост, са само част от причините за висок холестерол. Сериозен рисков фактор е възрастта. В повечето случаи при мъжете холестероловите нива се повишават след 50-годишна възраст. При жените това става след менопаузата с намаляване нивата на естрогените. Често висок холестерол имат хората с високо кръвно налягане или диабет. Затова е препоръчително да хванем заболяването в самото начало, за да предотвратим развитието му и да се предпазим от усложнения.

Повечето случаи на висок холестерол могат да се коригират с помощта на промени в начина на живот, по-ниска консумация на мазнини, движение, но не без помощта на специални продукти за регулиране на нивата.

Специалистите в цял свят, както и у нас, вече се орентират към продукти с природни съставки. Те препоръчват своевременен прием на Липибор, 100% естествен продукт за регулиране на холестерола - повишаващ добрия холестерол (HDL) и намаляващ лошия (LDL) и триглицеридите. Понижава риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Предпазва от развитие на атеросклероза. Подобрява claudicatio intermittens.

Липибор е напълно безопасен и не води до странични ефекти. Освен това той има синергичен ефект с други препарати, понижаващи холестерола (статини, фибрати). Потенцира антиагрегантното действие на аспирина. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и от болни с понижена чернодробна функция.

При нива на холестерола 5.17 – 6.20 mmol/l, се приема по 1 капсула дневно; при ниво на холестерола по-високо от 6.20 mmol/l - 2 пъти по 1 капсула дневно. По време на вечеря или преди лягане.

LIPIBOR е продукт на фирма БОРОЛА. Зd консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03; да пишете на [email protected] или да се информирате на www.lipibor.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве