Кикбоксьорът Емануил Димитров спечели три световни титли

Кикбоксьорът Емануил Димитров спечели три световни титли в една година. Състезателят на столичния клуб „Иккен“ триумфира в шампионатите на планетата и в трите стила на бойния спорт - пойнтфайт, лайт контакт и киклайт. Постижението е без аналог в последното десетилетие в историята на световния кикбокс.

На първенството на планетата в Дъблин, което завърши през уикенда, Димитров спечели две титли, като това стана в кат. до 79 кг. Първо българинът се окичи със златния медал в стил пойнтфайт, като на финала в сблъсъка за първото място преодоля представителя на домакините Дийн Бари. След това Емануил потвърди класата си, като подчини съперниците си и в стил лайт контакт в същата категория. Тук българинът наложи волята си в мача за златото срещу руснака Александър Вернер.

Преди три седмици на световното в Белград Емануил Димитров също спечели злато – в стила киклайт. Така сега в Дъблин той оформи уникалния си комплект от три световни титли, постигнати в рамките на 2015 г.

В ирландската столица националите спечелиха и сребро. До второто място достигна Дюк Нуамеруе, който отстъпи с една точка разлика на руснака Мартсевич във финала на кат. 84 кг, стил лайт контакт. Първенството бе изгледано от Димитър Ангелов – съпредседател на Българската конфередация по кикбокс и муай тай.

Шампионатът на света в Дъблин събра огромен брой кикбоксьори – 782-ама, представители на 64 държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт