Вдигат заплатата на Прохазка

„Левски“ вдигна заплатата на Роман Прохазка. Словакът подписа нов договор до юни 2018 г. Настоящият контракт на полузащитника изтича през юни догодина.

От „Герена“ по принцип не обявяват числа по заплати, но най-вероятно Прохазка ще мине на тавана от 6000 евро месечно. Говори се, че сега легионерът е на кота около 5000 евро.

Подобни договори на ключови футболисти предвиждат бонуси за играни мачове, купи и постижения в евротурнирите. „Левски“ сви още бюджета за заплати след раздялата с Тодор Батков през лятото, но с ред добавки мотивира играчите за триумфи.

А Прохазка отново затвърди славата си на победоносец и при 2:0 със „Славия“, когато заби ключовия първи гол. Въпреки че не е типичен атакуващ играч, словакът стана стрелец №1 на „сините“ за сезона в „А“ група с 5 попадения. И винаги когато Роман вкара, отборът бележи по два пъти в мач. А това е респектиращо, защото през настоящия шампионат „Левски“ не е силен в атакуващ план и има само 19 гола от 17 кръга.

След подписа Прохазка обяви, че не е имал колебание дали да поднови своя договор. Роман се адаптира перфектно към София, набързо заговори отлично български. Отдавна е тук и любимата му Михаела, с която сключи брак на 7 ноември в родното си село Бохуница.

А за близо два сезона и половина при „сините“ Прохазка е вкарал 9 попадения в 9 мача. Балансът е - 8 победи и само едно реми (2:2 с „Литекс“ през юли на „Аспарухов“).

В същото време „Левски“ влиза в ужасна серия като календар. „Сините“ ще имат само по 2 дни почивка преди 3 поредни мача. Всички са на чужд терен, така че и пътят ще отнеме от отдиха.

В сряда „Левски“ гостува на „Берое“, в събота - на „Ботев“, а във вторник - на „Литекс“ за Купата на България. Успоредно старозагорският тим ще има 4 дни почивка преди дуела със „сините“, а „канарчетата“ и „оранжевите“ - също по два. „Ботев“ и „Литекс“ обаче не са в чак толкова тежък ритъм като серия, а и все пак са домакини и няма да пътуват.

Коментари

Задължително поле