Тир и кола катастрофираха между Своге и Церово

Помпео: САЩ са готови да преговарят с Иран без предварителни условия

Иран плени британски танкер в Ормузкия проток

70-годишен мъж е загинал, след като е блъснат от кола на пътя Разград – Русе

САЩ свалиха ирански дрон, Техеран отрича (обзор) ВМС на САЩ използвали електронно заглушаване

Горанов за хакването на НАП: Скоро разбрах, че да направиш такава беля на практика е ненаказуема

„Боинг“ е загубил близо 5 млрд. долара заради скандала с модел „737 MAX“

Холандия частично отговорна за Сребреница

Тръмп се срещна с астронавти от „Аполо 11“, стъпили преди 50 г. на Луната

Засилен трафик на „Капитан Андреево“

Китайската космическа лаборатория „Тянгун-2“ изгоря в земната атмосфера

Двама парапланеристи пострадаха край Дупница

Доналд Тръмп за иранския дрон: Няма съмнение, свалихме го

Хакнатите данни били със събути гащи Не са били криптирани, съобщи Венцислав Караджов, шеф на Комисията за защита на личните данни

УЕФА наказа България заради расизъм

Първо в „Труд“: У нас няма да идва нова военна техника от САЩ

В България няма да бъде прехвърляна нова военна техника от САЩ, съобщиха за „Труд“ източници от Министерство на отбраната.

По-рано днес беше разпространено съобщение от интернет страницата на Пентагона, в което се твърди, че САЩ ще прехвърлят 70 единици бойна техника от Германия в Румъния в сряда.

Предислокацията се извършва в рамките на операция Atlantic Resolve, като Румъния ще бъде първата страна, която ще участва в ротацията, която има за цел да улесни провеждането на съвместни учения. Друго въоръжение ще бъде прехвърлено в България от Литва през декември, е уточнил говорителят на Пентагона Джеф Дейвис.

Според него тази техника е част от набор оборудване, което включва 12 000 единици, включително танкове, бойни машини за пехотата и артилерия. Те могат да бъдат премествани според изискванията за провежданите учения в региона, напомнят от Министерството на отбраната на САЩ.

В България в момента има 10 американски танка и няколко десетки броя друг тип техника. Част от тях може да бъдат предислоцирани в Румъния, коментираха военни експерти.

„Продължаващото взаимодействие укрепва нашата способност да работим ефективно със съюзниците си, изгражда увереност и помага за изграждането на силни връзка, която ще се превърнат в основа за бъдещата сигурност в региона“, коментира говорителят на Пентагона.

Министър на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви по време на посещението ви с Естония по-рано тази година , че САЩ ще разположат свое въоръжение в Централна и Източна Европа. Картър също така заяви, че България, Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния са се съгласили да приемат подобно оборудване. , което се позовава на официалния говорител Джеф Дейвис.

Ротацията се извършва в рамките на операция Atlantic Resolve, като Румъния ще бъде първата страна, която ще участва в ротацията, която има за цел да улесни провеждането на съвместни учения. Друго въоръжение ще бъде прехвърлено в България от Литва през декември, е уточнил Дейвис.

Дейвис обясни, че тази техника е част от набор оборудване, което включва 12 000 единици, включително танкове, бойни машини за пехотата и артилерия. Те могат да бъдат премествани според изискванията за провежданите учения в региона, напомнят от Министерството на отбраната на САЩ.

„Продължаващото взаимодействие укрепва нашата способност да работим ефективно със съюзниците си, изгражда увереност и помага за изграждането на силни връзка, която ще се превърнат в основа за бъдещата сигурност в региона“, коментира говорителят на Пентагона.

Министър на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви по време на посещението ви с Естония по-рано тази година , че САЩ ще разположат свое въоръжение в Централна и Източна Европа. Картър също така заяви, че България, Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния са се съгласили да приемат подобно оборудване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.