Земетресение със сила 5.2 по Рихтер разтърси Япония

Съдът гледа мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек

Лошото време в Европа взе жертви

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в СУ

Евакуираха летището в Кишинев заради сигнал за бомба

Пуснаха тока в Латинска Америка след срива в електроенергийната система

Експерти обсъдиха използването на финансови инструменти в проекти за ВиК инфраструктура

Приключиха протестите на жълтите жилетки във Франция

Алексис Ципрас предупреди Турция, че ще наложи санкции, ако се потвърдят сондажите за газ край Кипър

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Крафт бирата – световно въстание срещу индустриалното безличие

Актуалната тенденция пробива и в България със специалната марка “Бял щърк”

Нова дума в българския – крафт бира. Който знае немски, веднага ще реши, че това е много яка бира. Така си е, в смисъл на хубава не само според жаргона на тийнейджърите. Сигурно го знае всеки, който е влизал в специализираните магазини и заведения за крафт пиво в София, Пловдив и Варна. Там предлагат вкусни занаятчийски бири от цял свят и български марки като “Бял щърк”, “Диво пиво” и “Гларус”.

Какво точно означава крафт бира или занаятчийска бира обяснява Карел Роел от БЯЛ ЩЪРК – един от водещите пивовари и бирени евангелисти в България.
Това е световно въстание срещу индустриалното производство на бира. Вдигат го хора, на които им е омръзнало да пият безлични бири. Дефинициите за крафт бира са различни в САЩ, където революцията на занаятчийската бира тръгва преди около 40 години, и в Европа, където исторически започва пивоварството и където е много трудно да се даде само едно обяснение. Това е особено вярно в Северна Европа, където има толкова много стилове и традиции във всяка отделна страна.

Тенденцията е толкова силна, че и големите се присламчват към нея, като слагат надписи на бирите, че са например в ретро стил или пък нефилтрирани. Така само объркват потребителя.

Затова смятам, че е важно да поставим границата между индустриална бира и занаятчийска бира. По мое мнение занатчийска пивоварна е тази, която има капацитет под 20 милиона литра годишно. Занаятчиите пивовари са честни и открити за скъпите съставки, които влизат в бирите им и не допускат евтини индустриални заместители като ориз и царевица. Съставките трябва да са ясно и коректно изписани на етикета, да е посочено мястото на варене на бирата, което може да е единствено занаятчийска пивоварна.

В “Бял щърк” сме наясно, че като спазваме дефиницията за краф пиво, всъщност крайният продукт излиза по-скъп. Но сме сигурни, че бихте предпочели да имате вкусен ръчно правен шедьовър в чашата си вместо халба индустриална течност!

Вижте къде да намерите БЯЛ ЩЪРК:

www.whitestorkco.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.