Трима кметове от Великотърновско с предписания за почистване на нерегламентирани сметища

Трима кметове получиха предписания за почистване не нерегламентирани сметища информираха от РИОСВ- Велико Търново. След проверка на сигнали инспекцията даде указания на кметовете на старата столица, Дебелец и Емен в срок до 31 март идната година да организират почистването на замърсените терени. Проверките са извършени съвместно с експерти от общинската администрация в болярския град.

По пътя за вилна зона „Козлуджа“, намиращ се вдясно от главен път Велико Търново - Шемшево, са установени строителни и битови отпадъци. Констатирани са и две нерегламентирани сметища в посока към старото сметище на Дебелец, с общо количество строителни отпадъци приблизително 60 куб. м. Установени са и струпвания от битови отпадъци в местността „Голямата могила“ в землището на село Емен.

Нерегламентираните сметища са образувани от недобросъвестното отношение на гражданите към начина на събиране и предаване за обезвреждане на строителните и битови отпадъци, уточниха от РИОСВ. Съгласно законодателството кметовете отговарят за предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони