На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Ултрамодерен скенер заработи в болница „Пълмед“

Последно поколение скенер на технологичния гигант Philips Healthcare заработи на територията пловдивската болница „Пълмед“, съобщиха от лечебното заведение. Той е произведен в началото на 2015 година и се дистрибутира на световния пазар от месец януари. Апаратът е първият от този модел и клас за България и вторият в Европа. Новата апаратура дава възможност за максимално високо качество на образа и намаляване на лъчевото натоварване на пациентите. Възможността за 3D реконструкции на образа и показване на обекти с малък размер благоприятства извършването на преглед на много малки органи, като например вътрешно ухо.

Новият скенер в МБАЛ „Пълмед“ има технически характеристики, които позволяват скъсяване на времето за провеждане на изследване, както и протоколи за намаляване нивото на радиационно натоварване, особено при децата, казват от лечебното заведение.

„Щастливи сме, че можем да работим с апаратура от най-висок клас. По този начин осигуряваме прецизна диагностика за нашите пациенти“, коментира д-р Ася Жекова, началник отделение по образна диагностика в МБАЛ „Пълмед“.

Специална програма на скенера се грижи и за подобряване качеството на образа при пациенти с големи метални импланти като тазобедрени стави, което е особено важно при изследване в областта на таза. Апаратурата има и специална програма за изследване на кръвоносни съдове, с която може да се оцени кръвотока в различни зони на тялото. Също така системата притежава техники, които оптимизират използването на контрастно вещество, което от своя страна води до по-ниско фармацевтично натоварване за пациента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.