Шест институции провериха катун край Дебелец

Специализирана акция за опазване на горското стопанство проведоха вчера служители на шест институции, информираха от Областната дирекция на МВР. В проверката се сключи Районно управление- Велико Търново, а така също служители на общината, кметство Дебелец, Регионалната здравна инспекция, Инспекцията по труда, РИОСВ и Агенцията за закрила на детето.

Те са посетили местността “Папик” край Дебелец, където са изградени няколко незаконни постройки. Проверени са 22 граждани, шест от тях са криминално проявени, а четирима са непълнолетни. На живеещите в гетото са съставени актове по Закона за гражданската регистрация.

От полицията припомнят, че униформените стартираха поредица от проверки с цел опазване на горското стопанство и запазване целостта на пътната инфраструкрура. През последната седмица бе извършена акция, съвместно със служители на Областен отдел “Автомобилна администрация” и Агенция "Пътна инфраструктура", която обхвана товарни автомобили, превозващи дървесина. Съставени бяха над 12 акта за близо 20 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони