33-годишна жена е загинала в катастрофа край Лом

Бедственото положение в Стрелча ще продължи до 24 юни

Хонгконг остана без порно, индустрията се включи в протестите "Спрете да си "играете" в интернет", призоваха от големите сайтове за възрастни

САЩ пуснаха нови снимки от нападението срещу танкери в Оманския залив, според тях доказват вината на Иран

Мохамед Морси бе погребан в Кайро

Ким Кардашиян пуска фон дьо тен за тяло

Канадски парашутист е загинал по време на учението на НАТО край Чешнигирово Трима американци са пострадали при нощните полети

Композицията „Движение“ на Павел Койчев днес намери своето истинско място в Благоевград

Д-р Васил Шишков: Кислородната терапия е подценен метод за лечение Не чакайте кампании за безплатни прегледи, съветва пулмологът

Апелативният съд ще излезе с решение по делото срещу акушерката Емилия Ковачева до два месеца

Четирима ранени при стрелба на шампионския парад на Торонто Раптърс (ВИДЕО)

Магнетичната Ерин Макнаут

Спринтьори от върхова класа BMW M8 и BMW M8 Competition са готови да изядат асфалта

29 ловни кучета се състезаваха в кинеложка изложба в Елена Шампион стана представител на порода български барак

Експерт по отбрана за купуването на Ф-16: Тези 2 млрд. лв. ще са само началото на разходите

След публикация в „Труд“: Агроминистърът спря лобистки проект на наредба

Започва проверка кой е вкарал текста, който задължава фермерите да наемат консултант

Работна група щяла да прецизира текстовете

След публикация на „Труд“ земеделският министър Десислава Танева спря скандална проектонаредба, която изискваше всеки фермер, обработващ над 5 декара ниви, задължително да наема консултант или специалист по растителна защита с висше образование. Започва и вътрешноведомствена проверка кой е вкарал лобистките текстове, съобщи Танева пред „Труд“.

Проектът на Наредба за опазване на растенията и растителните продукти от икономически важни вредители бе публикувана на 23 ноември т.г. Скандалният текст гласеше: „за извършване на дейностите по опазване на растенията и растителните продукти от икономически важни вредители земеделските стопани, чиито стопанства са с площ, по-голяма от 0,5 хектара (5 декара), са задължени да осигурят лице с висше образование в областта на аграрните науки с професионално направление „Растениевъдство“ или „Растителна защита”.

Мотивите към проекта са написани от аграрния зам.-министър Цветан Димитров.

Свалената наредба отваряше нов бизнес – консултанти по растителна защита. Предвиждаше се тези услуги да се предоставят само от лица, които имат поне три години професионален опит в областта на растителната защита и са вписани в държавен регистър. Друго изискване беше да са „оборудвани“ с лупа, бинокуляр, петриеви блюда, епруветки и др.
“Предстои сформиране на работна група, в присъствието на заинтересованите страни тя ще обсъди и прецизира разписаните в Наредбата текстове, след което нормативният акт ще бъде публикуван на сайта за обществено обсъждане”, заавиха от агроведомството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.