Бивш кмет на село осъден да плати 2000 лв., нарекъл общински съветник "нещастник"

2000 лева вероятно ще трябва да плати бившият кмет на брациговското село Бяга Иван Милушев, след като нарекъл общинския съветник Стоян Вълков нещастник по време на сесия в Брацигово на 26 юни 2014-а. Обезщетението вече е присъдено от Районния съд в Пещера, а във вторник казусът стигна и до Окръжния съд, който разгледа жалбата на ексуправника на Бяга, пише "Марица".

Доказателствата са противоречиви, от записа не става ясно към кого точно е отправена обидата, обясни адвокат Кръстьо Кърпаров, който защитаваше интересите на Милушев. Той поиска да бъде направена експертиза на част от записа на заседанието, но магистратите оставиха искането му без уважение.

Никога не съм обиждал съветника Стоян Вълков, беше категоричен Милушев пред магистратите. Той обясни, че три пъти търсил общинаря да му се извини, но молбите му така и не намерили отговор. Според Милушев действията на съветника били продиктувани от желанието на местната власт да го разобличи. 7-8 години ми търсят цаката, върнах Бяга към живот, заяви той пред съда.

Преди да се отсъди, трябва да се уточни дали думата "нещастник" накърнява честта и достойнството на засегнатия, каза адвокат Кърпаров в заключителната си реч. Според него не може да се отсъжда само въз основа на субективните възприятия на Вълков за засегнато достойнство. Няма значение каква е фразата, след като тя е възприета като обида, контрира защитникът на Стоян Вълов адвокат Малин Комсийски.

Решението на окръжните съдии ще стане ясно до месец, но според запознати много е вероятно те да потвърдят отсъденото от колегите си от Районния съд, които са определили 2000 лева като обезщетение за нанесени неимуществени вреди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони