"Булстрад Арена" стана сграда на годината

Мултифункционалната зала "Булстрад Арена" в Русе спечели националния конкурс "Сграда на годината 2015" в категория "Спортна инфраструктура", съобщиха от общинската управа. Наградата беше връчена на официална церемония в София на главния инвеститор и председател на съвета на директорите на "Приста ойл" Пламен Бобоков от изпълнителния директор на генералния спонсор на "ЕТЕМ груп" Джордж Менцелопулос.

"Булстрад Арена" беше открита на 23 юли т.г. от премиера Бойко Борисов. В залата са инвестирани над 55 млн.лв. Тя е довършена след повече от 30 г. чрез първото в страната публично-частно партньорство от "Проект Русе". Предприятието за занимателна индустрия разполага със 5100 седящи места и капацитет до 8000 души. Предвидени са 7 луксозни VIP ложи за специални гости, а под основната зала има две тренировъчни зали.

М.г. за залата бяха отпуснати 9 млн.лв. от държавния бюджет. Правителството гласува още 3,5 млн.лв. за подземните паркинги, които са на общината. Първоначалният проект включваше спортната зала, мол с подземен паркинг и 1200 паркоместа, петзвезден хотел с хеликоптерна площадка и бизнес център. Заради ограниченото финансиране се довърши само спортната зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини