Кондукторките в Бургас стават стюардеси

Кондукторки в Бургас ще се превъплътят в ролята на стюардеси. За да свикнат хората по-лесно с промените, които се въвеждат с новата транспортна схема в града, сегашните кондукторки в автобусите ще помагат на всеки с полезна информация, с инструкции как се работи с картите и електронното чекиране, със съвети за съответните прикачвания, ако се налагат такива.

Това стана ясно по време на обществено обсъждане на новите линии на автобусите и електронните системи, които ще работят в тази връзка.

Ще се заплаща самото пътуване. Ако пътни иска да стигне от комплекс "Възраждане" до комплекс "Изгрев", първо трябва да хване микробус, а след това да се прикачи на бърза автобусна линия. Заплаща се само веднъж, като билетчето струва левче, дори да има и три прикачвания. Пътуването обаче трябва да е в рамките на час. Община Бургас няма намерение да увеличава финансовата тежест при пътуване с градския транспорт.

Новата транспортна схема на Бургас предвижда броят на линиите да се редуцира от сегашните 19 на 12. Тя обаче ще предложи повече спирки от съществуващите, по-голяма бързина и комфорт при придвижване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони